VKLA Angyal Péter edzőnk a tanárokat is oktatja

A Magyar Diáksport Szövetség nagyszabású programja az egész országra kiterjed, ebben pedig a Vasas Kubala Akadémia U11-es csapatának vezetőedzője, Angyal Péter oroszlán szerepet vállalt. Olyan ingyenes pedagógus-továbbképzés indult, mely által a testnevelő tanárok és a tanítók a tanulók számára színesebbé, vonzóbbá és változatosabbá tehetik a mindennapos testnevelést.

-Ennek a programnak az egyik budapesti trénere, vagyis képzője én vagyok. A Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Labdarúgó Szövetség közös kezdeményezésére szeptemberben indult ez a továbbképzés. Célja, hogy a képzésen résztvevők megismerjék a Grassroots filozófiát, valamint bátran vállalkozzanak labdarúgás specifikus foglakozások vezetésére. Ez a tanterv a délutáni testnevelés órák oktatásánál is segítségül hívható. Az oktatási anyagban kiemelt hangsúlyt kap a játékosság, a sikerélmény és az örömszerzés - számolt be Angyal Péter, Akadémiánk U11-es vezetőedzője a program előnyeiről, aki amellett, hogy nagyszerű szakemberünk, a Kölcsey Ferenc Gimnázium testnevelő tanára is egyben.

Az MDSZ trénerei a program által mindenre kiterjedően bemutatják a grassroots labdarúgás mozgásanyagát, mely által a már imént említettek mellett a pedagógusok kifejezetten játék- és élményközpontúvá, életkorra szabottá, tehetik kötelező napi testmozgást.  A program nagyszerűsége abban rejlik, hogy nem csak a testnevelő tanárok és a tanítók, hanem más szakot végzett pedagógusok számára is hasznos lehet a továbbképzés, miután a tanultak azonnal és könnyen beilleszthetők a mindennapi gyakorlatba.

- Négy képzést már tartottam, nyugodtan mondhatom, hogy a pedagógusok nyitottak, fogékonyak az új ismeretekre és külön öröm számomra, hogy volt már olyan csoport is, ahol a női pedagógusok száma megelőzte a férfiakét. A labdarúgás a legnépszerűbb sport a fiúk körében, és egyre több lány is választja ezt a sportágat, ezért nagyon fontos, hogy már az iskolai színtéren pozitív élményeket kapjanak a diákok a labdarúgásról.

A 30 órás program továbbképzései ingyenesek, valamint kiemelendő, hogy beleszámítanak a hétévenkénti továbbképzési kötelezettségbe. A helyszínek mindenki számára könnyen elérhetőek, ugyanis ezek a továbbképzések mindig minden megyében, az iskolákhoz közel kerülnek megrendezésre.

2017.03.12. 12:33

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu