U16 Arday Dominik is az olasz Chievo csapatánál járt

Erős Noelhez hasonlóan, Dominik te is részt vettél egy néhány napos olaszországi próbajátékon. Hogyan teltek a napjaitok a Chievo Verona csapatánál?

-Megérkezésünk után este várost néztünk, majd vacsoráztunk, ami nagyon változatos volt minden este. Másnap a reggeli és az ebéd között volt egy kis szabadidőnk, pihenőnk, majd délután egy több mint két órás megterhelő, kemény edzés, itt meg is sérültem egy kicsit. Másnap már technikai jellegű edzésünk volt, ahol nagyon jól szerepeltünk, ezt egy kis erősítéssel zártuk. Az utolsó napra sajnos elromlott az idő, így szakadó esőben játszottunk egymás ellen, ezen a tréningen nagyon jól mentünk.

Hogy érzed, milyen tapasztalatokkal bővültetek a néhány nap során?

-Azért volt jó nekünk ez a pár nap, mert nagyon sok jó tapasztalatot szereztem. Más foci filozófiát ismerhettem meg, más kultúrába csöppentem, mások voltak a körülmények, viszonyok.

Akkor elmondhatjuk, hogy összességében igen előnyösnek bizonyult az olaszországi túra?

-Azért volt hasznos, mert ez az egész az én fejlődésemet szolgálta. Fel tudtam mérni magam a külföldi játékosokhoz képest.

Hogy érzed, milyen út vezetett idáig, míg kipróbálhattad magad más európai klubnál?

-Szeretném megköszönni az Akadémiának, főleg a két edzőmnek és a vezetőségnek, hogy támogattak engem ebben a lehetőségben. A Vasas Kubala Akadémián kapott képzés nagyon sokat segített nekem technikailag és fizikailag is, hiszen felkészített engem teljes mértékben, hogy alkalmas legyek erre az útra. Taktikailag is előnyömre vált az eddigi akadémiai időszakom, mert tapasztalni tudtam, hogy milyen is úgy betartani az elveket, hogy már tempó is van a játékban!

2016.06.03. 19:41

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu