U16 Bemutatjuk 2017 téli, új igazolásainkat - U16

U16-os korosztályunkhoz a téli átigazolás folyamán két új játékos érkezett. Pataki Gergő és Kubó Gábor személyében csatárokkal bővült a csapat.

Pataki Gergő: -Három és fél évesen kezdtem el a labda iránt érdeklődni. Szüleim támogatásával kezdtem el focizni a Halászi Focisuli színeiben, ahol 12 éves koromig tanultam mindent, amit erről a sportágról tudni kell. 2015-ben az ESMTK-ban folytattam a focit, szerencsém volt itt is, hiszen nagyon kedves fogadtatásban volt részem.

Kubó Gábor: -A pályafutásomat körülbelül 10 éve kezdtem. Azért kezdtem el focizni, mert a családban fontos szerepet játszik a labdarúgás, ezt pedig szerencsére én is örököltem.

Gergő igazán sikeres a találatok számát tekintve. Évről évre haladt kitűzött célja felé, melyet a tavalyi év során meg is tudott valósítani.

Pataki Gergő: -A 2014-es bajnokságban 43 gólt sikerült rúgnom, 2015-ben 38 alkalommal találtam be a kapuba. Mind a két év során egy góllal maradtam le a gólkirályi címről, ami nagyon bosszantó volt, ezért kitűztem célul, hogy 2016-ban gólkirály leszek! Sok munkával, kitartással harcoltam, és az eredmény 80 gól lett! Ezzel az egyik álmom valóra vált.

A másik álom pedig megvalósulni látszik...

Pataki Gergő: -2016 februárjában édesanyám egy olyan hírrel fogadott, amitől ez lett életem legszebb napja. Felhívta Balogh Balázs scout vezető, miszerint lehetőséget kapok a Vasas Kubala Akadémián arra, hogy megmutathassam magam, milyen ember és sportoló vagyok. Az Akadémia meghívott, hogy vegyek részt az U16-os korosztály edzésein.

A téli felkészülés alatt érkeztek új játékosaink, így a programban eltervezett mérkőzéseken mindketten pályára tudtak lépni. A beilleszkedés zökkenőmentesen zajlott, de ez a Vasas családnál nem is működhetne másképpen.

Kubó Gábor: -Érkezésem óta edzéseken és edzőmeccseken vettem részt. Úgy vettem észre, hogy hogy a csapattársaim egész hamar befogadtak, segítettek az edzéseken és mindenben, az edzőkkel együtt. Nagyon jó légkörbe érkeztem, mind az edzők és mind a játékosok profin állnak a dolgokhoz.

Pataki Gergő: -Mikor beléptem a pályára, nagyon kedves csapattársak vettek körül, valamint egy olyan edző, akiről mindig is álmodtam. Mónos Tamás nagyon szimpatikus szakember volt, szerettem volna, hogy meglássa bennem, milyen személyiség vagyok. Küzdöttem, harcoltam, bizonyítani akartam neki! Ugyanígy teszek Tóth Mihály érkezése óta is, Misi bának is meg szeretném mutatni, hogy számíthat rám. Minden támogatást megkaptam annak érdekében, hogy jól érezzem magam, hogy a csapattársak befogadjanak, elfogadjanak. Az első edzés után már a nevem szólítottak, ez pedig nagyon jó érzés volt. Voltam más Akadémián is, de ez mindent felülmúlt.

16-17 esztendősen egy labdarúgónak van összehasonlítási alapja más kluboknál szerzett tapasztalatai alapján. Kíváncsiak voltunk, a hozzánk érkező játékosok miért döntöttek úgy, hogy a Vasas Kubala Akadémián folytatják pályafutásukat.

Pataki Gergő: -Tetszett, hogy nem zárt rendszerben működik az Akadémia, nem szakítanak el a  szüleimtől, családomtól. Saját ágyamban pihenhetek, normális családban nőhetek fel. Abban az iskolában tanulhatok, ahol szeretnék. A körülmények nagyon tetszettek, és az, hogy nagyon családias környezetben dolgozhatok. Itt még olyan emberrel nem találkoztam, aki ne lett volna kedves, segítőkész. Az Akadémia szakemberei fontosnak tartják, hogy  segítsenek, mind a magánéletben, mind a sportban.

Kubó Gábor: -Minél magasabb szinten szeretnék focizni, és mivel régóta Vasas szurkoló vagyok - és tudom, hogy itt az Akadémián milyen jó körülmények vannak - ezért választottam ezt a klubot, és igyekeztem megfelelni.

Úgy tűnik, játékosaink a hetek alatt meggyőzték az Akadémián dolgozó szakembereket, ezáltal pedig valóra válhatott egy újabb álom..

Pataki Gergő: -Tóth Attila sportigazgató bemutatott egy olyan filmet az Akadémiai életről, a Vasas múltjáról, ami nagyon motiváló volt. Úgy éreztem, hogy ez az én csapatom, itt a helyem! A kis álmom valóra vált..

A belépő már megvan egy professzionális képzésbe, a munka nagy része azonban csak most kezdődik a fiúk számára.

Kubó Gábor: -Érzem, hogy nagyon sokat fejlődhetek itt, és hasznos tagja szeretnék lenni a csapatnak. Felnőttként szeretnék majd híres focista lenni, jó bajnokságban egy csapatot erősíteni. Nagyon örülök, hogy idekerültem!

Pataki Gergő: -Mindent meg fogok tenni, dolgozni, küzdeni és helytállni, hogy segítsem a csapatot a sikereink elérésében. Célom, hogy itt az Akadémián mindent megtanulhassak: azt, hogy hogyan kell jó sportolónak és jó embernek lenni ahhoz, hogy külföldön is képviselhessem a Vasas Kubala Akadémiát! Köszönöm a lehetőséget és a bizalmat.

2017.03.07. 14:42

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu