VKLA Bemutatjuk Tóth Jánost, U12-U13-as korosztályaink új edzőjét

A nyári átigazolási időszak szakembereink mennyiségének tekintetében is mutatott változást. A Bozsik korosztályok közül a tavalyi U13-as csapat - élén Pál Zoltán vezetőedzővel - idén akadémiai korosztállyá érett. A nyári felkészülési időszaktól a pályán új szakemberekkel, köztük az U12-13-as játékosok edzőjével, Tóth Jánossal is találkozhatunk, a közös munka pedig augusztus 1-vel meg is kezdődött.

-Edzői pályafutásomat 2006-ban, a Vasas pasaréti bázisán kezdtem. Ez idő alatt a Testnevelési Egyetem testnevelő tanár - rekreációs irányító, majd labdarúgó szakedzői szakát is elvégeztem. Tanulmányaimat 2010-ben az UEFA A licences képzésén folytattam. Ezt követően a REAC utánpótlásához kerültem, melynél az első és másodosztályban is sikeres időszakot tudhatok magam mögött, többek között a 2000-es korosztállyal egymást követő két évben megnyertük a II. osztályú bajnokságot.

Tóth János nem csupán edzői tapasztalatokat szerzett az elmúlt években, de tanári és oktatói múlttal is büszkélkedhet, sőt a pillanatnyilag a doktori fokozatán dolgozik.

-Edzői munkám mellett testnevelő tanárként dolgoztam. Nagy megtiszteltetés ért, mikor 2011-ben felkértek a Testnevelési Egyetem Sportjáték Tanszék oktatójának, ahol azóta is nagy örömmel tanítok. Az Egyetem és az Olimpiai Bizottság közös edzőképzésén tanítva a nemzetközi tapasztalataimat folyamatosan bővítem. Az Egyetemen jelenleg a PhD. doktori fokozat megszerzésén is dolgozom.

A szakembernek különösen érzelmi kötődést jelent az Akadémiai munka, hiszen ezáltal visszatérhet egykori labdarúgó klubjához.

-A szívemhez mindig is közel álló Vasas lehetőségét örömmel fogadtam. Piros - kék kötődésemet mi sem jellemzi jobban, mint, hogy fantasztikus érzésnek tartottam a lehetőséget, hogy visszatérjek "alma materemhez", hiszen az egykori Fáy utcai vörös salakokat jómagam is koptattam játékos pályafutásom során. Remélem munkámmal ismét hozzá tudok járulni a Vasas eddig is sikeresen működő utánpótlás képzéséhez, melyhez úgy gondolom az engem fogadó jó közösség és szakmai stáb egyértelmű garancia.

2016.08.04. 11:13

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu