VKLA Elsőre döntetlen

Teltházas mérkőzésen mutatkoztak be a Kubalások a Tipselit Trophy első játéknapján, ahol a városi kedvenc IFK Göteborg korosztályos csapata volt az ellenfél. Játékosaink határozottan jól kezdték a találkozót, a svédek térfelén zajlott a játék, amely során több jó szögből is elvégezhettünk szabadrúgásokat. Az első igazán nagy helyzetre azonban a félidő utolsó percéig kellet várni, ekkor Busa Simon szerzett labdát a tizenhatos sarkán, aki jól ugratta ki Berecz Zsombort, de a fejes a kapu fölé szállt. A szünet után némileg fordult a játék képe, türelmetlenné váltak a fiúk, ez technikai hibákat eredményezett és a csapat jól szervezett védekezése is megbomlott, amit a vezetőedző cserékkel igyekezett rendezni. Ebben az időszakban a játék inkább a göteborgiaknak kedvezett, akik az utolsó tizenöt percben kétszer is szabadon vezethették kapura a labdát, de csak kapufát találtak. Kevéssel a vége előtt a Kubalások előtt is ott volt a lehetőség, hogy megszerezzék a három pontot, de a legnagyobb helyzetben, tetszetős egyérintős játék ellenére Szilágyi Máté a kapusba lőtte a labdát. Sőt a lefújás előtti percben egy szögletet követően megpattanó labdát az egyik svéd csatár az üres kapura rúgta, de Orosz Ákos becsúszva a gólvonalról bravúrral tisztázni tudott. Ahogyan az elsőt, az utolsó veszélyt is a vasasos fiúk jegyezték, miután létszámfölényes helyzetben Rabatin Norbertet faultolták a tizenhatos előtt, de végül Simon Márk szabadrúgásból leadott lövését blokkolták a védők, így maradt a döntetlen a torna nyitómérkőzésén.

Ugyanezen a napon került sor a Gothia Kupa nagyszabású megnyitó ünnepségére is, amikor a Vasas Kubala Akadémia az egész országot képviselve, a nemzeti zászló alatt vonult be a zsúfolásig megtelt Ullevi Stadionba. A közel 50.000 néző előtt megtartott ceremónia és látványos show valamennyi résztvevőt elkápráztatott, egyszerűen felejthetetlen élmény volt.

   

Domján Norbert vezetőedző a következőképpen értékelte csapata teljesítményét:

Igazságosnak tartom a pontosztozkodást, hiszen az első félidőben a Vasas, míg a másodikban az ellenfél dominált. Végig törekedtünk arra, hogy a játék során a saját stílusjegyeinket érvényesítsük, de a svédek agresszív védekezése sokszor megnehezítette dolgunkat, amit a javunkra megítélt négy sárgalap is jól mutat. Mind a két oldalon láthattunk ígéretes támadásokat, de ezeket egyik fél sem tudta gólra váltani. A pontrúgásainktól többet vártam, ezekből a szituációkból nagyobb gólveszélyt is kialakíthattunk volna. A továbbjutás kérdése teljesen nyitott, miután a másik mérkőzésen is döntetlen eredmény született. A tornaszerepléseknek mindig van egy különleges hangulata, ráadásul itt sorozatterhelést kapnak a fiúk. Öt mérkőzés van garantálva az elitkörben, a mezőnyt látva magas színvonalú összecsapásokra számíthatunk, ezek pedig kiválóan tudják szolgálni a játékosaink fejlődését és egyben a nyári felkészülést is.

Vasas Kubala Akadémia – IFK Göteborg (svéd) 0-0 (0-0)

gólszerző: -

sárga lap: Tóth Csaba

   

 

2013.07.16. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 Budapest, Fáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu