VKLA Szeretek embereket képezni

Répási László 17 évesen bemutatkozhatott a Ferencváros felnőtt csapatában, ő volt Albert Flórián után a második legfiatalabb első osztályú Fradista. Majd 1989-ben Vácra került, ahol Csank János irányította a szakmai munkát. A Mesternek még ma is nagyon hálás, hiszen sok mindent megtanulhatott a „kezei között”. Bajnokságot nyert a csapattal, sőt a gólkirályi címet is megszerezte. Válogatott játékos lett, így nemzetközi mérkőzéseket játszott, mind a klubcsapatával, mind a válogatottban. Újabb bajnoki cím az MTK színeiben, majd Portugáliába igazolt, ahol folytatódtak a sikerek. Megbecsülésképpen díszpolgári címet kapott Espinho várostól. 1997 nyarán Malajziába költözött, ahol szintén gólkirály lett. 14 mérkőzés alatt 19 gólt lőtt. Jöhetett a levezető időszak Ausztriában, ahol kilenc év alatt 250 gólt jegyzett.

„Mindig is jól ment a góllövés, remélem, mint edző, ezt is meg tudom tanítani a játékosaimnak” – mondta Répási László.
„Nagyon örültem a Vasas Kubala Akadémia megkeresésének, hiszen 2012 tavaszán már eltöltöttem fél évet az U16-os csapatnál. Akkor is és most is jól érzem magam ebben a közegben. Eredményesség szempontjából is sikeres volt az a fél év, hiszen tizenöt mérkőzésből tizenegyet megnyertünk. Az igazsághoz tartozik, hogy már akkor sem az eredményességet tartottam a legfontosabbnak, hanem azt, hogy olyan embereket neveljek fel, akik az élet minden területén megállják a helyüket, ha valamelyikük eredményes futballista lesz, annak külön örülök. Most is azt vallom, hogy az utánpótlás-nevelésben a pedagógia a legfontosabb. Hitelesnek kell lenni a gyerek szemében. A hiteles edzőnek mindent megcsinál a tanítványa, és ez edzőként az egyik legnagyobb siker”- folytatta a tréner, akinek a hétvégi Farkas János Utánpótlás Torna lesz az első megmérettetése a csapattal.

A csapatfotózáson viccesen meg is jegyezte, beállok közétek, hátha ez lesz az első és egyben az utolsó közös fotó. A fiúk elnevették magukat, de megjegyezték, mi gondoskodunk róla, hogy ne így legyen.

2013.08.08. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 Budapest, Fáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu