Női Három meccsből két Vasas siker a hölgyeknél hétvégén

BLSZ felnőtt nagypályás

Vasas Kubala Akadémia – Metis NFC 0:6

2016. október 2. 17:00, Pasarét

Tomasovszky A. – Fehér M., Lóczi D., Meggyesfalvi E., Németi Sz., Tóth T. – Balogh K. – Gál A., Horváth D., Vágó K. – Maticza A.

Csere: Bató F., Bodnár Zs., Bujdosó F.

Vezetőedző:

A sorsolásunk úgy hozta, hogy a bajnokság első felében kell  megmérkőznünk a legnehezebb ellenfelekkel. A Metis csapata a bajnokesélyes, így mindenképpen ez volt papíron a legnagyobb kihívásnak ígérkező összecsapásunk az ősz folyamán. Júliusban már játszottunk egy felkészülési mérkőzést velük, amit 5:0-ra elveszítettünk. A nyári és a mostani találkozó között viszont ég és föld volt a különbség. Akkor a félpályát se nagyon tudtuk átlépni, míg most játszottunk! Bátran, felszabadultan, önbizalommal telve. Számos alkalommal jutottunk el az ellenfél kapujáig, voltak szépen felépített akcióink, és bátor kísérleteink. Fel tudtunk nőni a Metis csapatához! Nem álltunk be védekezni, hanem úgy próbáltunk meg játszani, ahogyan a többi mérkőzésen is kérem a lányoktól. Persze annak, hogy nem álltunk be a kapunk elé a busszal, az is a következménye lett, hogy sokszor jobban kinyíltunk, amit a Metis mindig meg is büntetett. Mivel jó csapat, ők az ilyen nagy helyzeteket nem hibázzák el. Sajnos két öngól is esett, amiért nagy kár, mert egy kisebb aranyú vereség már nem mutatott volna annyira rosszul, azonban a legnagyobb pozitívum, hogy egyre jobban fejlődünk és kezdünk felzárkózni a nagyobb csapatok szintjéhez, ami az esetek többségében a pályán mutatkozik meg és nem feltétlenül mindig az eredményben. Nem lehetek elégedetlen, mert vasárnap este a Pasarétre kilátogató nézők az esős, borús idő ellenére azt láthatták, hogy a védelmi megingásaink dacára sem volt 6 gól a két csapat között, ami számunkra egy nagyon nagy eredmény!


BLSZ felnőtt ¾ pálya

Vasas Kubala Akadémia – Future Stars 2:1

2016. október 1. 11:00, Pasarét

Hlavacska M. – Bató F., Tóth T., Haris V. – Gál A., Metykó V. – Kovács B., Palczer Gy., Tóth K.

Csere: Arleitner F., Bujdosó F., Lóczi D.

Vezetőedző:

A korábban elszenvedett nagypályás vereségünk miatt nagyon szerettünk volna visszavágni ellenfelünknek. A mérkőzést nagyon elszántan kezdtük, és már az elején szerettük volna a kezdeményezést magunkhoz ragadni! Ez sikerült is, a találkozó első félidejében nagyrészt mi birtokoltuk a labdát, a játék az ellenfél térfelén folyt, csak kontrákból sikerült nekik olykor veszélyeztetni. A félidőben 0:0 volt az állás, ami rájuk nézve hízelgő volt, hiszen jórészt egy kapuzás folyt. Tartottam tőle, hogy a sok kihagyott helyzet megint megbosszulhatja magát. A második félidőben folytatni akartuk ahol abbahagytuk, de a szünet ellenfelünknek tett jobbat! A félidőben leültünk és ezt a Future Stars csapata ki is használta, kiszabadulván a szorításból sikerült nekik helyzeteket kialakítani, amiből az 57. percben be is találtak! Ez kellett, hogy a lányaink felébredjenek, ami után nagyobb tempóra kapcsoltak és az első 15 perc kilengése után visszatért a fölényünk és kezdődött megint az egy kapuzás, de a helyzetek csak nem akartak bemenni. A 70. percig kellett várni, hogy Gál Ancsi megtörje a jeget, és egy kapu előtti kavarodás után bekotorta a labdát a hálóba. Öt perccel később Bujdosó Flóra érkezett, aki egy oldalról betett labdát testtel sodort be a kapuba, és élete első tétmeccsén ezzel a góllal a mi javunkra döntötte el az összecsapást. A győzelem végül meglett, ámbár nagyon nyögvenyelősen. A mérkőzés nagy részében meddő fölényben voltunk, ám ezt nem sikerült gólokra váltani. Hat-hét gólos különbség is lehetett volna, de a helyzetek kimaradtak, ami most belefért, de a helyzetkihasználás továbbra is egy gyenge pont. Nagy pozitívum, hogy a lányok a bekapott gól után nem törtek össze, ami ilyen fölény mellett sokszor bekövetkezik, ha mégis az ellenfél rúgja az első gólt. Egyre többször sikerül hátrányból felállni és fordítani, ami a csapat mentális erejét mutatja!


U18

Vasas Kubala Akadémia – Vác VLSE 2:1

2016. október 2. 14:00, Pasarét

Hlavacska M. – Boda D., Tóth T., Töreky D., Vaczó M. – Szigeti E., Vasadi A. – Kelemen A., Siklósi P., Weber A.B. – Terjék K.

Csere: Beregi P.

Vezetőedző:

Ezen a mérkőzésen két dolog volt, aminek örülhettünk. Az eredmény és az, hogy a lányok fel tudtak állni és megfordítani a meccset! Nagyon rosszul kezdtük a találkozót. Az ellenfelünk nagy nyomást helyezett ránk, a játék csapkodó volt, töredezett, rengeteget állt a mérkőzés. Keveset tudtuk birtokolni a labdát, a Vác csapata pedig termelte a gólhelyzeteket. A 27. percben aztán Siklósi Petra kiugratása sikerrel járt, és meglepetésre egy kontrából mi szereztünk vezetést. A váciak tovább folytatták a rohamokat, és az első félidő utolsó percében kiegyenlítettek. Fejben már nem bírtuk a nyomást és a koncentráció elfogyott a végére. Kapusunk Hlavacska Mara védései tartottak minket játékban, így ha ő nincs, lehet, már az első félidőben eldől a meccs. Aztán jött a második játékrész és úgy tűnt folytatódik minden ahol abbamaradt, de ahogy telt az idő a játék úgy vált egyre kiegyenlítettebbé, és a félidő végén már mi vettük át a kezdeményezést. Ellenfelünk elfáradt, mi pedig egyre jobban elhittük, hogy megnyerhetjük ezt a meccset. A 79. percben Siklósi Petra aztán egy kapusról kipattanó labdára lecsapva megszerezte a győztes találatot. Nagy gratuláció jár a lányoknak a tartásukért, azért ahogyan küzdöttek! Viszont nem szabad elmenni szó nélkül amellett sem, hogy a játékunk egyáltalán nem volt szép, az egész gépezet csikorgott és az ellenfelünk kihagyott helyzetei is kellettek, hogy a magunk javára tudjuk fordítani ezt a meccset. Jövő héten Dorogon vendégszerepelünk, így ott bizonyítanunk kell, hogy ennél sokkal jobb játékra vagyunk képesek!

2016.10.04. 16:57

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu