VKLA Hétvégi bajnokik

U14

Vasas Kubala Akadémia – Szekszárd 5-1 (4-0)

2013.10.31., csütörtök, 15:00

VKLA: Molnár L.– Csongvai Á., Czibulya R., Temesvári A., Bodnár M. – Nagy B., Váradi M., Kovácsréti M. – Csalár Á., Bencze M., Szirmai B.

Csere: Feka M. – Temesvári A. helyett, Borgulya G. – Czibulya R. helyett, Szabó B. – Csalár Á. helyett, Módly M. – Szirmai B. helyett a 49. percben, Papp M. – Nagy B. helyett, Hámori Á. –  Kovácsréti M. helyett az 57. percben, Bánfalvi D.

Gól: Bencze M. (24’, 25’, 41’), Csalár Á. (18’), Kovácsréti M. (36’)

Sárga lap: -

Harmati Tamás, vezetőedző: Az előző hétvégi tompább játék miatt, azt gondolom, hogy a srácok még jobban várták a csütörtökre előrehozott bajnoki mérkőzésünket a Szekszárd csapata ellen. A várakozásnak megfelelően jó szellemiségben kezdtünk, egyből magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. Sajnos az első két-három nagy helyzet kimaradt, de ettől nem lett türelmetlenebb a csapat, és folytatta tovább a helyzetek kialakítását. A 18. percben, egy vendég kirúgást követően Csalár Ákos támadta le nagyon határozottan ellenfelét, majd a labdaszerzés után ugyanilyen határozottan szerzett vezetést, még a felső kapufa sem tudott „védeni” (1-0). Továbbra is támadásban maradtunk, a 24. percben Váradi Márk ugratta ki Bencze Márkot, aki a kapus kicselezése után az üres kapuba gurított (2-0). A középkezdés után Csalár Ákos támadott le megint nagyon jól és a megszerzett labdának köszönhetően Bencze Márk egy perc alatt duplázni tudott (3-0). A 36. percben végképp eldőlt a mérkőzés, Bencze Márk Szirmai Bencét indította, aki higgadtan, a kapust is kicselezve szerzett gólt (4-0). A második félidő első percében Szirmai Bence adta vissza a gólpasszt Bencze Márknak, aki ballal védhetetlenül, nagy erővel bombázta szét a jobb felsőt (5-0). Ezután a játékunk minősége kicsit visszaesett. Néha túlságosan is direkt volt, egyre több volt a technikai, taktikai hiba, ezért egyre kevesebb helyzetet dolgoztunk ki. Az utolsó percekben, a végig nagyon lelkesen játszó Szekszárd csapata kihasználta figyelmetlenségünket és szépíteni tudott. Összességében az elő félidő azért sikerült jobban, mert többet és türelmesebben tudtuk birtokolni a labdát, ha ezen sikerül változtatni, akkor a második játékrészben is több gólnak örülhetünk majd.

Gratulálok mindkét csapatnak!

Hajrá VASAS KUBALA AKADÉMIA!

 

U15

Vasas Kubala Akadémia-Szekszárd 11-0 (2-0)

Budapest, Illovszky Rudolf stadion, műfüves pálya,2013.10.31., 13:00

Összeállítás: Varszámisz - Farkas, Kovács, Bálint, Gál - Márton, György, Szegedi –Krizsán, Szabó, Rákos

Csere: Garai, Bagosi, Fodor

Gól: Szabó 3, György 2, Szegedi 2, Gál, Farkas, Rákos, Kovács

Komódi László, vezetőedző: Csak gratulálni tudok a csapatnak, mert két nap alatt játszottunk két mérkőzést és szinte csak kimagasló teljesítményeket láttam egyéni és csapat szinten! Nagy iramú, színvonalas, tanulságokban gazdag volt a korosztályos válogatott elleni mérkőzésünk Telkiben! Méltó ellenfelei voltunk a válogatott játékosainak és reméljük a Szlovákok elleni mindkét mérkőzésüket sikeresen teljesítik. Szekszárd elleni bajnokit kicsit fáradtabban kezdtük, ami érthető volt. Nehezen indult be a gólgyártás, de György Nico első találata után futószalagon jöttek a helyzetek és a szebbnél szebb gólok!

Gratulálok a csapatnak!
Hajrá Vasas Kubala! 

 

U16

Vasas – Csepel 0-0 (0–0)

2013. november 31., csütörtök

Összeállítás: Démusz – Durso, Egyed, Szilágyi, Junghausz-Bakó, Erdélyi, Micsinai-Danyis, Pataki, Horváth

Csere: Bakó helyett Komódi, Durso helyett Borvető mindkettő a 30’ percben. Junghausz helyett Szász, Horváth helyett Halász, mindkettő a szünetben. Danyis helyett Pápai 60’ percben.

Répási László, vezetőedző: A hétvégi halottak napi megemlékezés miatt, csütörtökön előre hozott mérkőzést játszottunk a Csepel ellen. A bajnoki előtt pont arról beszéltem a gyerekeknek, hogy előző napon Tatabányán az U18-as csapattal voltam, és milyen jó volt látni egy fegyelmezett játékot játszó csapatott a Vasas Kubala Akadémia színeiben. Mintha megéreztem volna, hogy a mai napon ez fogja a negatív eredményt hozni számunkra. Gondolok itt a fegyelmezett, koncentrált játék hiányára. A csapat az első percektől fogva nagyon pontatlanul játszott és ami a nagyobb gond volt, hogy nem éreztem a fiúkban, hogy koncentráltan fociznának. Ennek ellenére egy óriási helyzetet - csak a kapus volt a támadónkkal szemben - sikerült kidolgozni, de elhibáztuk, kihagytunk egy gólszerzési lehetőséget. Az első 45 percet folyamatos mezőnyfölényben, de a dekoncentráltság és pontatlanság miatt eredménytelenül játszottunk le. A szünetben azt gondoltam, hogy egy kis „fejmosás” után hátha változás történik, de nem jött semmi pozitív eredmény és ott folytattuk, ahol abbahagytuk. Mezőnyfölényben játszottunk végig, de ismét óriási elhibázott helyzetig jutottunk csak. A gólszerzés nem jött össze. A mai napon sajnos elszalasztottunk egy három pontos mérkőzést, és be kellett érni egy döntetlennel. Az elgondolkodtató, hogy ezen a héten az őszi szünet miatt a „szabadság” nagyobb volt a fiúknak és emiatt hibáztak és nyújtottak gyengébb teljesítményt. A profi játékossá váláshoz elengedhetetlen a koncentrált játék. Még nincsenek abban az életkorban, hogy a „zsigerből”, rutinból jövő dolgokat, odafigyelés nélkül is magas szinten tudják alkalmazni. Ezt is meg kell tanulni. Ez a mérkőzés jó „tanuló pénz” volt számukra.

Hajrá Vasas, Hajrá Kubala! 

U17

Újpest – Vasas Kubala Akadémia 3-0 (1-0)

Újpest, műfüves pálya, 2013.10.31., 13:00

Összeállítás: Major B. – Kerék, Beschenbacher, Toberny, Fazekas – Radics, Csősz, Balogh – Kovács, Nagy, Miletics.

Csere: Major M. – Csősz helyett a 34. percben, Tajti – Nagy helyett a 66. percben és Oláh – Miletics helyett a 74. percben.                                                                    

Tóth Csaba, vezetőedző: A kezdő sípszót követően a mérkőzésbe az Újpest állt bele jobban, a védelmi zónájukból egyből a lehető leggyorsabban a támadóit játszották meg. Többnyire kontrollálni tudtuk ezeket a hosszú labdákat, de két helyzetben Major Barna is tett a dolgokért. Negyedóra elteltével egy szögletnél nem mentünk az emberrel és üresen a kapunkba fejelhettek (1-0). A kapott gól felrázta a társaságot, de sajnos nem mindenkit. A játékunk felépítése a közép harmadban már nehezen ment, a kevés minőségi mozgás és a sok technikai hiba miatt. Azonban a félidő második felére hazaiak védekezése visszaesett és többet birtokoltuk a labdát. Kovács Dávid először éles szögből leadott lövéssel veszélyeztetett, majd beadása Nagy Ricsi elé került, aki a felső lécet vágta telibe. Ebben az időszakban benne volt a gól a játékunkba, sajnos az eredmény tudatában a támadó harmadban lévő kapkodás és rossz döntések miatt nem voltunk igazán veszélyesek. Többet birtokoltuk a labdát is, de a dominanciák a szünettel véget ért. A második játékrészben már egy visszaállt és stabilan védekező Újpest ellen találtuk magunkat, ettől függetlenül a védekezésünk nem volt kellően agresszív és a támadásért felelős játékosaink sem tudtak ma jó teljesítményt nyújtani. Negyedóra elteltével egy védelmi kinyílásunkat megbüntetett az ellenfél és 2-0 módosította az eredményt. Mentálisan nehezebb dolgunk lett, a lila-fehérek pedig még magabiztosabbak lettek. Folyamatosan próbálkoztunk előre menni, de a kialakított két helyzeten kívül több gólszerzési lehetőségünk nem volt. Kovács Dávid Marek Tobernyt hozta helyzetbe előbb, majd Fazekas Márk centerezett laposan középre, de Tajti Krisztián is elvétette a gólszerzési lehetőséget. Az utolsó előtti percben, pedig megkaptuk a végeredményt beállító gólunkat (3-0). Összességében Major Barnán kívül, ma minden játékos maga alatt teljesített. Számomra nagy csalódás volt a megérdemelt vereségünk, mert egészen más mentalitással készül a csapat a mérkőzésre még akár a kezdő sípszó előtt egy perccel is. Ma minden pályára lépő játékos remélem, szégyelli magát, hogy csak ennyit tett bele a mérkőzésbe.


 

U18

Vasas Kubala Akadémia - Csepel 1-1 (0-0)

2013.11.02., Fáy utca, 10:00

Összeállítás: Győr - Kerék, Hesz, Orosz, Busa - Tóth O., Dinka, Kollár - Somogyvári, Mark Verner, Forgács

Csere: Somogyvári h. Balogh (45. p.), Mark Verner h. Nagy R. (60. p.), Forgács h. Major M. (60. p.), Kerék h. Madarász (60. p.), Dinka h. Béres (70. p.), Busa h. Víg (80. p.)

Gólszerző: Balogh

Domján Norbert, vezetőedző: 3 korosztály játékosaiból sikerült a keretet összerakni erre a bajnoki mérkőzésre. Annak ellenére, hogy ebben az összeállításban még soha nem játszottunk együtt, a csapat jó játékkal rukkolt elő, a bajnokságban még veretlen Csepel ellen. A vendégek felívelt labdákkal próbálkoztak, magassági és fizikai fölényüket szerették volna kihasználni. Nem sok lehetőséget adtunk a Csepelnek, labdabirtoklásban uraltuk a 90 percet és több helyzetet is sikerült kidolgoznunk. Az első játékrészben Kollár Márk és Forgács Bence került helyzetbe, de sajnos mindkét lehetőség kihasználatlanul maradt. A mérkőzés első találatát az 55. percben a vendég csapat szerezte meg egy kontra végén, a védőink mögé belőtt labdát a csepeliek gyors szélsője higgadtan passzolta a kapunkba (0-1). Az egyenlítésre 3 percet kellett várni. Forgács Bence bal oldalról elvégzett szabadrúgását fejelték ki a védők, a kipattanó labdát Kollár Márk lőtte vissza és a csereként beálló 1997-es születésű Balogh László szép mozdulattal fejelte a kapuba (1-1). Az U17-es keretben játszó fiatalok (Kerék András, Tóth Olivér, Major Máté, Balogh László, Nagy Richárd) nagyon jó teljesítményt nyújtottak, a három-négy évvel idősebb játékosok ellen. A mérkőzés hajrájában még mindkét csapat előtt adódott egy-egy lehetőség, de a végeredmény már nem változott.

A mai döntetlen mindenképp pozitív a csapatra nézve, ebben az összeállításban, ekkora korkülönbség mellett is az ellenfél fölé tudtunk nőni játékban és ezért mindenképp dicséretet érdemel a CSAPAT!

U21

UTE - Vasas Kubala Akadémia 1-0 (0-0)

Bánka Kristóf Sportcentrum, füves edzőpálya, 2013.11.02.

Összeállítás: Lékai S. – Lesták M., Túri D., Kis B., Marcsek Á. – Tóth Cs., Vida M.,  – Szedlár Z. – Simon K., Ádám M., Oláh L.

Csere: Simon K. helyett Dorogi R., Oláh L. helyett Szilágyi M., Lesták M. helyett Kubicza P.

Vezetőedző: Késedi Gábor

Késedi Gábor, vezetőedző: Az előző heti mérkőzés után nagy reményekkel érkeztünk az UTE felújított edzőközpontjába. Rögtön az elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. Egységesen, határozottan és motiváltan lépett be a mérkőzésbe az egész csapat. Az összes taktikai utasítást, amit kértünk a fiúktól nagyon fegyelmezetten betartották. Folyamatosan érezhető volt bennünk a veszély. Már az első 25 percben volt két lehetőségünk a gólszerzésre, ezekből az egyik nagyon veszélyes helyzet volt. Fegyelmezetten védekeztünk és gyors támadásokat próbáltunk vezetni, volt hiba a játékunkban, de egyértelmű volt, hogy irányítjuk a meccset. Az egész első félidőben ellenfelünknek összesen pár támadása volt, abból az egyik jelentett némi veszélyt, de a srácok tudták kontrollálni azt is. Elégedetten szemléltük az eseményeket kívülről. Még jobbnak tűnt minden, mikor az ellenfél egyik védőjét teljesen jogosan kiállította a bíró, a második sárga lapja után. Ebben a pillanatban ugye egyértelmű esélyesei lettünk a mérkőzésnek és ez láthatóan szinte megbénított mindenkit. Az első félidő végéig még jól működött minden, a második játékrészben is szervezetten és nagy szívvel dolgoztak végig, de a büntető terület környékén kapkodóvá és idegessé vált mindenki. Továbbra is alig volt veszély a kapunk előtt (a második félidőben egy veszélyesebb szituáció volt), de mi is csak egy nagy helyzetet tudtunk kidolgozni. Sajnos nem volt senki a csapatban, aki az élére állt volna a folyamatoknak és meglökte volna a csapat szekerét. A vége előtt nem sokkal egy teljesen ártalmatlannak tűnő szituációból sikerült gólt kapni. Egy szöglet után átkerült a labda a hosszú oldalra, ahol egy nagyon rossz védekezéssel elveszítettünk egy 1-1 elleni helyzetet. A hazai játékos utána erősen becenterezett a kapu előtti térbe, amibe belesarkalt egy újpesti fiú, majd az megpattant valakinek a lábán, míg végül a labda valahogy begurult a hálóba. A gól után többen nagyon megzavarodtak, percekre volt szükség, hogy tudjuk rendezni a sorainkat. Az utolsó 5-6 percre teljesen offenzívvá vált a felállásunk. Egy lapra mindent feltéve rohamozni próbáltunk, de a várt siker sajnos elmaradt. Kikaptunk egy olyan mérkőzésen, ahol a kapusunknak szinte semmi dolga se volt. Csak nekünk volt igazi kidolgozott helyzetünk, de ezeket ismét nem tudtuk gólra váltani. A srácok hozzáállása példás, a motivációs szint megfelelő, de a győzelembe vetett hit minimálisra csökkent. Magabiztosak és hisznek magunkban egészen addig a pontig, ameddig a döntő lépést nem kell megtenniük. Ott rendkívül görcsössé válnak. Fel kell oldanunk ezt a görcsöt a srácokban, hinniük kell nekünk, hogy semmi sem változott meg és ugyanolyan jó játékosok, mint előtte és, hogy tudnak nyerni. Rengeteg jó és minőségi dolgot csinálnak, nagyon jól edzenek, komoly nyomás alá tudnak helyezni bárkit, ezt győzelemmé kell konvertálnunk. Hajrá Vasas! Hajrá Kubala!


 

2013.11.01. 00:00

Vissza

 •   M GY D V P
  1 VASAS KUBALA AKADÉMIA 13 11 1 1 34
  2 PMFC 12 10 2 0 32
  3 MOL VIDI FC 12 10 1 1 31
  4 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 13 9 1 3 28
  5 UTE 13 8 0 5 24
  6 ZTE AKADÉMIA 13 6 2 5 20
  7 ÚFC 13 5 4 4 19
  8 SZEGED-GROSICS AKADÉMIA A 13 6 0 7 18
  9 PAKSI FC 13 4 3 6 15
  10 SZOLNOKI MÁV UP. FC 13 4 2 7 14
  11 BUDAI FUTBALL CLUB 13 4 2 7 14
  12 KAPOSVÁRI RÁKÓCZI BFLA 13 4 1 8 13
  13 GYIRMÓT SE GYŐR 13 4 0 9 12
  14 BÉKÉSCSABA LABD. AKADÉMIA 13 3 0 10 9
  15 KTE LABDARÚGÓ AKADÉMIA 13 2 3 8 9
  16 SZEKSZÁRDI UFC 13 0 4 9 4
 •   M GY D V P
  1 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 13 7 5 1 26
  2 UTE 13 8 1 4 25
  3 VASAS KUBALA AKADÉMIA 13 6 6 1 24
  4 ÚFC 13 6 5 2 23
  5 PAKSI FC 13 7 1 5 22
  6 MOL VIDI FC 13 6 4 3 22
  7 PMFC 13 6 3 4 21
  8 KTE LABDARÚGÓ AKADÉMIA 13 6 3 4 21
  9 SZOLNOKI MÁV UP. FC 13 6 3 4 21
  10 KAPOSVÁRI RÁKÓCZI BFLA 13 6 2 5 20
  11 ZTE AKADÉMIA 13 5 4 4 19
  12 GYIRMÓT SE GYŐR 13 4 2 7 14
  13 BÉKÉSCSABA LABD. AKADÉMIA 13 3 4 6 13
  14 BUDAI FUTBALL CLUB 13 3 1 9 10
  15 SZEGED-GROSICS AKADÉMIA A 13 1 3 9 6
  16 SZEKSZÁRDI UFC 13 0 1 12 1
 •   M GY D V P
  1 KTE LABDARÚGÓ AKADÉMIA 13 11 1 1 34
  2 MOL VIDI FC 13 9 0 4 27
  3 UTE 13 9 0 4 27
  4 VASAS KUBALA AKADÉMIA 13 8 1 4 25
  5 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 13 8 1 4 25
  6 SZEGED-GROSICS AKADÉMIA A 13 8 0 5 24
  7 KAPOSVÁRI RÁKÓCZI BFLA 13 7 2 4 23
  8 BUDAI FUTBALL CLUB 13 6 2 5 20
  9 ÚFC 13 6 2 5 20
  10 PMFC 13 6 1 6 19
  11 GYIRMÓT SE GYŐR 13 5 0 8 15
  12 PAKSI FC 13 5 0 8 15
  13 ZTE AKADÉMIA 13 4 2 7 14
  14 BÉKÉSCSABA LABD. AKADÉMIA 13 3 2 8 11
  15 SZOLNOKI MÁV UP. FC 13 1 0 12 3
  16 SZEKSZÁRDI UFC 13 0 2 11 2
 •   M GY D V P
  1 PUSKÁS AKADÉMIA FC 13 12 1 0 37
  2 MOL VIDI FC 13 10 2 1 32
  3 MTK BUDAPEST 13 8 4 1 28
  4 HONVÉD-MFA 12 8 2 2 26
  5 FERENCVÁROSI TC 13 6 2 5 20
  6 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 13 6 2 5 20
  7 DVSC-DLA 12 5 2 5 17
  8 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 13 5 2 6 17
  9 DVTK 13 5 1 7 16
  10 ETO FC GYŐR 12 4 4 4 16
  11 KTE LABDARÚGÓ AKADÉMIA 13 4 4 5 16
  12 VASAS KUBALA AKADÉMIA 13 5 0 8 15
  13 UTE 13 4 1 8 13
  14 KAPOSVÁRI RÁKÓCZI BFLA 13 3 1 9 10
  15 PMFC 12 2 0 10 6
  16 BÉKÉSCSABA LABD. AKADÉMIA 13 1 0 12 3
 •   M GY D V P
  1 HONVÉD-MFA 12 10 1 1 31
  2 FERENCVÁROSI TC 13 9 1 3 28
  3 MTK BUDAPEST 13 9 1 3 28
  4 PUSKÁS AKADÉMIA FC 13 8 3 2 27
  5 VASAS KUBALA AKADÉMIA 13 8 2 3 26
  6 DVSC-DLA 12 7 3 2 24
  7 ETO FC GYŐR 12 7 1 4 22
  8 DVTK 13 6 1 6 19
  9 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 13 5 2 6 17
  10 BÉKÉSCSABA LABD. AKADÉMIA 13 4 1 8 13
  11 UTE 13 4 0 9 12
  12 KAPOSVÁRI RÁKÓCZI BFLA 13 4 0 9 12
  13 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 13 3 3 7 12
  14 MOL VIDI FC 13 3 2 8 11
  15 KTE LABDARÚGÓ AKADÉMIA 13 2 1 10 7
  16 PMFC 12 1 2 9 5
 •   M GY D V P
  1 VASAS KUBALA AKADÉMIA 11 11 0 0 33
  2 FERENCVÁROSI TC 11 9 0 2 27
  3 BUDAÖRS 10 7 1 2 22
  4 DUNAHARASZTI MTK 11 5 2 4 17
  5 KELEN SC 10 5 2 3 17
  6 VIADUKT SE BIATORBÁGY 11 5 0 6 15
  7 SOROKSÁR SPORT CLUB 11 4 3 4 15
  8 REAC SPORTISKOLA SE 11 4 2 5 14
  9 BVSC-ZUGLÓ 11 4 1 6 13
  10 DOROGI FC 11 2 0 9 6
  11 UTE 11 1 2 8 5
  12 DUNAKANYAR SE-SZENTENDRE 11 1 1 9 4
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 UTE 11 9 1 1 28
  2 FERENCVÁROSI TC 10 9 1 0 28
  3 DUNAKANYAR SE-SZENTENDRE 11 8 1 2 25
  4 KELEN SC 10 6 1 3 19
  5 VASAS KUBALA AKADÉMIA 11 5 1 5 16
  6 VIADUKT SE BIATORBÁGY 11 5 0 6 15
  7 BVSC-ZUGLÓ 11 4 1 6 13
  8 SOROKSÁR SPORT CLUB 11 4 0 7 12
  9 DUNAHARASZTI MTK 11 3 2 6 11
  10 BUDAÖRS 9 2 2 5 8
  11 REAC SPORTISKOLA SE 11 1 3 7 6
  12 DOROGI FC 11 1 1 9 4
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC 8 6 2 0 20
  2 VÁRDA LABDARÚGÓ AKADÉMIA 7 6 0 1 18
  3 FC HATVAN 8 5 1 2 16
  4 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 8 5 0 3 15
  5 BALMAZÚJVÁROSI FC 8 3 1 4 10
  6 VÁC VLSE 8 2 1 5 7
  7 VASAS KUBALA AKADÉMIA 8 2 1 5 7
  8 DVTK 7 1 2 4 5
  9 KAZINCBARCIKA 6 0 0 6 0
               
               
               
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 AIRNERGY FC-BMTE 8 7 0 1 21
  2 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 8 6 1 1 19
  3 PUSKÁS AKADÉMIA FC 7 6 1 0 19
  4 DLA-DEAC 6 3 0 3 9
  5 MERCEDES-KLC 8 2 2 4 8
  6 VASAS KUBALA AKADÉMIA 6 2 1 3 7
  7 ÚFC 7 2 0 5 6
  8 DVTK 8 1 1 6 4
  9 KŐBÁNYÁÉRT FNLA 6 0 0 6 0
               
               
               
               
               
               
               
 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 Budapest, Fáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu