VKLA Horváth Gábor jelentkezik Arnhemből

Mint arról ma reggel már beszámoltunk, a Vasas Kubala Akadémia újabb három szakembere utazott ki Arnhembe, a holland partner Vitesse meghívására. U19-es korosztályunk pályaedzője, Horváth Gábor számolt be nekünk a szakmai látogatás első napjáról 

-A mai napunk az ismerkedés jegyében telt. Vendéglátóink végigkalauzoltak minket az Akadémia épületében, valamint a szakmai stáb többségével is megismerkedtünk, de természetesen a holnapi napon már  lehetőségünk lesz részletesebb  szakmai párbeszédre is.

Korán reggel indultatok Hollandiába, a szállás elfoglalása és a szokásos, kezdeti ismerkedés mellett adódott lehetőségetek a szakmai munkába is betekintést nyerni?

-Délutánunkat az U19-es és az U17-es csapatok - Bencze Márkkal az élen - edzéseinek a megtekintésével töltöttük. Mindkét csapat mérkőzést játszott szombaton, valamint már holnap újra pályára lépnek, így ma egy alacsonyabb intenzitású tréningen vettek részt a játékosok.

Te magad is képzett szakemberként dolgozol az U19-es korosztályunk mellett, de van rálátásod a fiatalabb akadémiai csapatainkra is. Tapasztaltál a látottak alapján olyan pluszt a holland játékosoknál, ami követendő példa lehet? 

-Amikor jelen sorokat írom, éppen az U14-es csapat mérkőzését követjük figyelemmel a Vitesse edzőközpontjában, és egy félidőnyi játék után is már szembetűnő, hogy 14 évesen milyen tudatos és érett játékot mutatnak a csapatok, a kívülállók számára is kifejezetten élvezetes mérkőzésen. Egyénileg rendkívül képzettek, valamint csapatszinten is kiemelkedőt nyújtanak a játékosok. A taktikai érettséghez köze lehet annak, hogy - amint ma az U17-es csapat vezetőedzője elmondta - a korosztályos csapatoktól a felnőtt csapatig bezárólag ugyanabban a játékrendszerben szerepelnek a csapatok.

Milyen programok várnak még rátok, hogyan folytatódik a szakmai látogatásotok?

-A holnapi napon további meccseket fogunk megtekinteni, valamint mélyrehatóbban is tanulmányozhatjuk az Akadémián folyó szakmai munkát.

2017.01.30. 22:35

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu