U19 Interjú Schindler Szabolcs vezetőedzővel

A tavalyi szezonra visszatekintve arra kértük Schindler Szabolcsot, U19-es korosztályunk vezetőedzőjét, hogy értékelje a csapatával elért év végi helyezésüket. Kíváncsiak voltunk, hogy sikerült-e teljesíteni a kitűzött célokat?

-Több szempontnak is szerettünk volna eleget tenni az előző szezonban, hiszen nemcsak eredményesen kellett szerepelnünk a bajnokságban, de a legidősebb korosztály tagjait a felnőtt futball irányába kellett terelnünk, adaptálnunk. Az eredményességet illetően sokat léptünk előre, mert a csapat bizonyította tavasszal, hogy bárki ellen képes felvenni a versenyt, talán ezért is végeztünk a három top csapat mögött a negyedik helyen. Fontosabbnak tartom, hogy az Akadémia több játékosa is profi szerződést kaphatott, akik között több olyan tehetséges játékos is van, akiket remélhetőleg az élvonalban is láthatunk majd: pl. Kleisz Márk, Kovács Dávid és Szilágyi Zoltán. 

Legidősebb csapatunk vezetőedzője a mostani keret összetételét tekintve könnyebbnek érzi a csapat egységesítését az idei bajnokság kezdetére.

-Talán egy kicsivel könnyebb lesz kialakítani az idei szezon csapatát, mert kevesebb a hiány poszt, ami tavaly nagyban megnehezítette a csapat kialakítását. A játékosok múltját ismerem, de a jövőjük sokkal jobban érdekel engem. A csapat gerince adott, de nincsenek bérelt helyek a kezdőben. Tartom magam ahhoz az elvhez, amit már régóta vallok: "A pálya beszél!"

Szerdán Prágába utaznak a játékosok, ez a mélyvíz pedig megfelelő alkalom a felkészülési program részeként egy kezdeti kép kialakítására.

-Vegyes a kép, hiszen kicsit korai ez a torna, mert a csapatnak egy hosszabb pihenő után kell újra nehéz ellenfelek ellen játszani. A másik oldala viszont pozitív, hiszen az egyhetes edzőtábor alatt jobban megismerhetem a játékosokat és láthatom őket az "éles" mérkőzéseken. 

A szakember és stábja munkájának sikerességét is igazolja a tény, hogy múlt héten a tavalyi U19-es csapat oszlopos tagja, Kleisz Márk profi szerződést írt alá a Vasas FC-vel, sőt vasárnap debütálnia is sikerült.

-Márkra nagyon büszkék vagyunk, mert a stáb vele, és a többi játékossal is sokat dolgozott az előző szezonban. Örülök a bemutatkozásának az NBI-ben, mert így a legtöbb akadémista láthatja testközelből, hogy érdemes alázatosan dolgozni, mert akkor megnyílhat előttük egy másik ajtó a profi sport irányába. A pozitív példa adott...

2016.07.19. 15:06

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu