VKLA Négy korábbi akadémistánkkal beszélgettünk, akik most külföldön rúgják a bőrt

A kerekasztalnál ezúttal négy olyan tehetséges, egykori akadémistánkkal beszélgettünk, akik a Vasas Kubala Akadémián nevelkedve elértek egy olyan szintre, hogy jelenleg Európa különböző országaiban folytathatják labdarúgó pályafutásukat. A tavalyi nyár folyamán két labdarúgónk is nemzetközi porondon mutatkozhatott be: Bencze Márk a holland élvonalbeli SBV Vitesse játékosa lett, Hutvágner Gergely pedig az olaszországi UC Sampdoriához szerződött. Szintén európai országok labdarúgói lettek az elmúlt évek alatt Németh András és Bach Botond is. András a belga KRC Genk játékosa, míg Botond a német FC Viktoria Köln tehetséges kerettagja.

 

A kérdésre, hogy milyen érzés egy külföldi klubnál szerződést aláírni, határozott és gyors volt a válasz:

-Bencze Márk: - Rettenetesen boldog voltam, hogy elérkeztünk az átigazoláshoz! Nem könnyű érzelmileg feldolgozni egy ekkora eseményt, hiszen ezután megváltozik az egész eddigi életem, de ha valamit igazán el akarsz érni, akkor azért áldozatokat kell hozni!

-Hutvágner Gergely: -Mindenképpen külföldre akartam szerződni a Vasas után, mert a felnőtt futballhoz alkalmassá válást egy európai csapatnál szerettem volna véghez vinni. Úgy érzem, ha nem a Vasas Kubala Akadémiát választom annak idején, akkor most nem lennék a Sampdoria játékosa.

 

Mit gondoltok, miért esett éppen rátok a választás, miért éppen ti vagytok azok, akikre szükség volt az új klubotoknál?

-Németh András: -Az akadémiai képzés és a rangos hazai- valamint nemzetközi tornákon szerzett tapasztalat, az egyéni képzések együttesen járultak hozzá ahhoz, hogy a belgiumi első csapatomban kiemelkedően szerepelhessek, majd felhívjam magamra az első osztályú csapat figyelmét. Úgy gondolom, hogy a Vasas Kubala Akadémián szerzett tudással sikerül megállnom a helyemet a Genk csapatában is, és ez jó alapot jelent a további építkezéshez. Ezúton is szeretném megköszönni a szakmai stábnak és a csapattársaimnak a közös munkát, minden segítséget és támogatást!

-Bencze Márk: -A gyorsaságom és a rúgótechnikám a fő erősségem, de a visszajelzések alapján a kreativitásom, a játékintelligenciám és a technikai-, taktikai érettségem is elnyerte a Vitesse edzőinek a tetszését.

-Bach Botond: -2012 februárjától a Kölni SC West utánpótlásába kerültem, majd egy 2015-ös tornán 250 csapat játékosai közül a legjobb támadó lettem. Ekkor több klub is felfigyelt rám, én pedig az FC Viktoria Köln együttesét választottam. Ugyanebben az évben meghívást kaptam, hogy támadóként erősítsem az U16-os magyar válogatott csapatát, így újra eltölthettem néhány napot a magyar játékosokkal. Hétvégente a Bundesliga West U17-es korosztály bajnokságában játszom, de szerepeltem több alkalommal a kölni válogatottban, illetve az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi válogatottban is. Ezúton is szeretném megköszönni az edzőimnek és a csapattársaimnak a közös munkát, segítséget, támogatást a Vasasban!

 

Néhányan sok-sok évet töltöttetek el a Vasas Kubala Akadémia színeiben. Köztudott, hogy egy nagy Vasas család ez az angyalföldi közösség. Szívesen emlékeztek vissza a piros-kék élményekre?

-Hutvágner Gergely: -Egy évet töltöttem a Vasas Kubala Akadémiánál, de ez az egy év az egyik legjelentősebb év volt a fejlődésemben. Maximálisan megbecsültek, és ez pont elég volt, hogy magabiztosabb legyek, nagyobb önbizalmam legyen. A kapusok az Akadémián végre megfelelő, sőt annál sokkal jobb törődést kaptak, köztük lehettem szerencsére én is.

-Bencze Márk: -A Vasas Kubala Akadémián nagyon jó társaságba kerültem, ami szó szerint olyan volt, mint egy nagy család. Boldogan jártam edzésekre a hangulatnak köszönhetően, jó emberek vettek körül, nagyon szerettem itt futballozni.

-Bach Botond: -2007-ben, hét évesen lettem a Vasas csapatának tagja. Támadó pozícióban játszottam, s a Vasasnál eltöltött éveim alatt számos rangos tornán megmérethettem magam, ahol a legtöbbször kiemelkedően szerepeltünk. A csapatsikerek mellett többszörösen voltam a tornák legjobb támadó játékosa és gólkirálya is.

-Németh András: -A Vasas Kubala Akadémián eltöltött első évek a technikai felzárkózásról és alapozásról szóltak. A személyes fejlődésemhez később jelentősen hozzájárult, hogy részt vehettem az eggyel magasabb korosztály edzésein és mérkőzésein is.

 

A már nemzetközi tapasztalataitoknak is köszönhetően van-e olyan üzenetetek a Vasas Kubala Akadémia labdarúgói számára, mely a jövőjüket nézve igazi jó tanácsként szolgálhat?

-Bencze Márk: -Ha minden tőlünk telhetőt megteszünk az álmaink érdekében, ha megfelelő önbizalommal és kellő alázattal lépünk pályára, hogy megmutathassuk a tudásunkat, akkor a szerencse is mellénk szegődik! Nekem ez a lehetőség a Vasas Kubala Akadémia nélkül nem jöhetett volna létre, így szeretném megköszönni mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy a Vitesse játékosa lehetek!

-Hutvágner Gergely: -Megtanultam egy nagyon fontos igazságot, miszerint akkor lesz tökéletes karriered, ha a pályán jól teljesítesz és a pályán kívül, az öltözőben pedig jól érzed magad a társaiddal!

2017.02.09. 20:37

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu