VKLA Németh Andrist leigazolta a belga elsőosztályú KRC Genk csapata

Akadémiánk egykori tehetséges középpályása, a 2002-es születésű Németh András a Vasas Kubala Akadémia után Belgiumban folytatta pályafutását.

Mit lehet tudni a nagyszerű képességekkel rendelkező játékosról?

Mindamellett, hogy kedvenc csapatai az FC Barcelona és a KRC Genk, valamint kedvenc játékosai Paul Pogba, Blaise Matuidi, James Rodriguez és Leon Bailey, András a nyár folyamán a Genk igazolt játékosa lett. 2009-ben Nagykovácsiban kezdődött a fiatal játékos karrierje, 2010-2015 között pallérozódott Akadémiánkon, majd 2016-ban került a Koninklijke Sporting Hasselt U14-es csapatához és a KRC Genk U15-ös korosztályához. András olyan szakemberek kezei alatt fejlődött, mint Siposné Lénárt Edit, Mónos Tamás, vagy Kun György.

-2010-ben, nyolc évesen lettem a Vasas pasaréti csapatának tagja. 2013-2014-ben magasabb korosztályban edzettem és játszottam a pasarétiek, majd a Fáy utcai bázis U14-es csapatában. 2014-től vettem részt az akadémiai képzésben, főként hátvéd és védekező középpályás pozícióban játszottam. A Vasasnál eltöltött évek alatt számos rangos tornán vettünk részt csapatommal és rendszeresen kiemelkedően szerepeltünk. A magyarországi tornák mellett emlékezetes élmények az olaszországi szereplések, a gaberdorfi torna a csapattal, a Vasas-Vitesse tábor és az azt követő Vitesse bemutatkozás Hollandiában, illetve a 2013-as Kubala tornán a csapatsiker mellett a legjobb védőnek járó díj.

András 2012-2013-tól a Bozsik program tornáin többször szerezte meg a legjobb játékos címet, 2014-2015-ben a Football talent programban tehetsége alapján kiválasztásra került, 2015-ben pedig a Vasas-Vitesse táborban Budapesten a legjobb játékos lett. A költözés magával hozta, hogy András pályafutása a Vasas Kubala Akadémián befejeződik, de nemzetközi szinten új kapuk nyíltak meg a fiatal játékos előtt.

-2015 novemberében költöztem a családommal Belgiumba. 2016 januárjától a hasselt-i Sporting utánpótlásába kerültem. A tavaszi szezon során figyelt fel rám a Genk, így részt vehettem egy tavaszi focitáborban, a nyári edzőtáborban és felkészülésben, valamint egy rangos nemzetközi tornán a franciaországi Baisieux-ben olyan ellenfelekkel, mint a PSG, PAOK, Hannover 96 vagy Dinamo Moszkva. A belga U15 Elite utánpótlás bajnokságban szeptember 17-én játszottam az első mérkőzésemet KRC Genk mezben, középpályás pozícióban. Az előző tanévben, Belgiumban csak a holland nyelvet tanultam, hasonlóan külföldről érkezett diákokkal. A 7. osztályt magántanulóként fejeztem be Magyarországon, szeptembertől pedig a hasselt-i sportiskola tanulója vagyok, labdarúgás tagozaton.  A mindennapok elsősorban az iskolai felkészüléssel és természetesen focival telnek. Az iskolában hetente két foci edzésünk van és egy alkalommal alternatív sport. A Genknél heti négy edzésem van délutánonként, a hétvégén pedig bajnoki mérkőzés.

András nem felejti az akadémiai éveket, s elismerően értékeli az itt töltött időszakot, nagyra értékelve a mostani sikeréhez vezető, akadémiai szakmai munkát.

-A Vasas Kubala Akadémián eltöltött első évek a technikai felzárkózásról és alapozásról szóltak. A személyes fejlődésemhez később jelentősen hozzájárult, hogy részt vehettem az eggyel magasabb korosztály edzésein és mérkőzésein is. Az akadémiai képzés és a rangos hazai- valamint nemzetközi tornákon szerzett tapasztalat, az egyéni képzések együttesen járultak hozzá ahhoz, hogy a belgiumi első csapatomban kiemelkedően szerepelhessek, majd felhívjam magamra az elsőosztályú csapat figyelmét. Úgy gondolom, hogy a Vasas Kubala Akadémián szerzett tudással sikerül megállnom a helyemet a Genk csapatában is, és jó alapot jelent a tovább építkezéshez. Ezúton is szeretném megköszönni a szakmai stábnak és a csapattársaimnak a közös munkát, minden segítséget és támogatást. Kívánok mindenkinek további szakmai sikereket a jövőben! Hajrá Vasas!

2016.10.06. 10:37

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu