VKLA Rabatin Ricsire felfigyelt az FC Porto!

Rabatin Richárd 6 éves korában kezdte a labdarúgást a II. Kerület UFC-ben. 10 éve viszont már a Vasas Akadémián tanulja tehetséges középpályásunk a futball csínját-bínját. Augusztus elején nagy lehetőséget kapott, egyhetes próbajátékra hívta Portugália egyik legismertebb és legsikeresebb csapata a BL és EL győztes, 27-szeres bajnok FC Porto.

Hogy jött ez a lehetőség az FC Porto csapatánál?

- Pontosan nem tudom mikor figyeltek föl rám, de az egyik scout kereste meg édesapámat, hogy felkeltettem az érdeklődésüket.  A korábbi Videoton edző José Gomes is többször látott mérkőzéseken, és azt mondta nagyon tetszik neki a játékom. Mivel jó kapcsolata van az FC Porto csapatához, ő is beajánlott engem.

Egy hetet voltál kint Portugáliában, mesélj a körülményekről pár szóban!

- Augusztus 9-én indultam, és egy hetet tölthettem Portóban a csapatnál az akadémián. Az U17-es csapattal edzhettem a belvárosi létesítményben, műfüves pályán voltak a foglalkozások. A pályák mellett van egy kollégium, ettől pár méterre pedig apartmanok, ahol a próbajátékosokat szállásolják el.

Hányan voltatok próbajátékosok egyszerre?

- Minden héten nagyjából 3 fő érkezik próbajátékra a klubhoz, ami óriási versenyhelyzetet alakít ki csapaton belül is. Tulajdonképpen ezzel folyamatosan motiválják a saját játékosaikat is, mert mindig ott liheg valaki a nyakukban, és tényleg csak a legjobbak maradhatnak hosszútávon.

Szakmai dolgokkal kapcsolatban milyen tapasztalatokat szereztél?

- A hétfő az mindig pihenő. Kedd-szerda-csütörtök-péntek edzés, szombat megint pihenő, vasárnap pedig mérkőzés. Napi egy edzést tartanak délelőtt, emellett az étkezésünkre is komolyan odafigyelnek. Étterem van a kollégiumban, ahol fix menüt kaptunk, ez általában rizsből, tésztából, húsból és zöldségekből állt. Ami az edzéseket illeti, a már korábban említett versenyhelyzet miatt nagyon magas intenzitású minden gyakorlat, már a bemelegítésnél, vagy egy cicajátéknál is mindenki a maximumot akarja nyújtani.  A csapat egyébként nagyon befogadó volt, mindenki kedvesen, barátságosan állt a próbajátékosokhoz.

Bármi olyan gyakorlat, vagy feladat, ami új vagy újszerű volt számodra?

- Ahogy említettem, már a bemelegítés is nagyon intenzív, komoly sprintek vannak. Nagyon sok labdatartás van az edzéseken, minden erre van ráépítve. Bármilyen feladat volt, a végén a veszteseket különböző vicces dolgokkal, de büntették.

A jövőt illetően miben maradtatok a Portoval, illetve mik a céljaid a pályafutásodat illetően?

- A Portoval tartjuk továbbra is a kapcsolatot, folyamatosan figyelni fognak meccseken. Bízom benne, hogy sikerül hosszabb időre is kijutnom hozzájuk, de, ha ez nem jön össze, akkor is célom, hogy előbb-utóbb külföldi bajnokságban mérettessem meg magam. Nagyon szeretném beverekedni magam a korosztályos válogatottba is, és annak oszlopos tagjává válni. Ez eddig még nem teljesült, de továbbra is keményen dolgozom ezért a célért, illetve a Vasas Akadémia sikereiért.

Hajrá Vasas Kubala!

2015.08.26. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu