VKLA Sérülés megelőzés, korrekció, rehabilitáció - 2. rész

 

A Vasas Kubala Akadémia gyermekeinek edzését két éve segíti a Fáy utcai Oxygen Wellness két kiváló szakembere is. Gallyas Gabriella, aki sérülés megelőzéssel, a korrekcióval és a sport rehabilitációval foglalkozik, illetve Kozák Attila, erőnléti edzőként erősíti szakmai csapatunkat. Velük az Akadémiánkon végzett munkájukról beszélgettünk. Egyúttal szeretnénk őket bemutatni, hogy olvasóink is megismerjék munkájukat. Három részes anyagunk második félét közöljük ezúttal.

- A gyorsaságot is tudjátok javítani a speciális edzésekkel, a gyakorlásokkal?
- Amikor először hoztak hozzánk egy kisfiút, azt mondta az édesapja, hogy sokat edz, de nem elég gyors. A szokásos felmérésen kívül megmértük a bokahajlítás szögét is, ami nagyon elmaradt az optimálistól. Ez is mutatja, hogy a nem elég mozgékony boka kihathat a gyorsaságra is, mivel nem tudja megfelelően közvetíteni az erőt futás közben. Ezért kell ezt a fejlesztést már kis korban elkezdeni, hogy megtanulják hatékonyan használni a testüket.

- Az edzés egy adott programra épül vagy ezen változtattok is?
- A váz, az alap természetesen adott és ugyanaz. A foglalkozások elején és a végén fix feladatokat végeznek a gyerekek, a középső részt próbáljuk változatossá tenni, fontosnak tartjuk, hogy élvezzék is az edzéseket. Gabi a mobilitással indítja az edzéseket, majd én veszem át az erőfejlesztéssel folytatva. - mondta Attila. Így osztjuk be a munkát, a munkát. Mindenképpen kell két edző a gyerekek mellé, hogy rendben-, odafigyelve- és eredményesen tudjunk velük dolgozni.

- Mi a fő cél?
- Az, hogy már az ő szintjükön is megvalósuljon az életkori sajátosságok figyelembevételével az erőnlét megalapozása és fejlesztése a sérülések minimalizálása mellett.

- Hányszor találkoznak Veletek a srácok?
- Egy héten egyszer jövünk. Azt látjuk, hogy így is sokat fejlődnek és lépnek előre a gyerekek. Persze nagyon örülnénk, ha esetleg többször is segíthetnénk a munkájukat. Azokon a gyerekeken, akiket áprilisban felmértünk Pasaréten és most a napokban ismét a Fáy utcában, látványos javulást, előrelépést lehet látni. Még úgy is, hogy nyáron nem találkoztunk.

 

2015.10.03. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu