VKLA Szerdán Pasarétre, illetve a Pető Intézetbe látogattunk karitatív programunk keretében

Szerdai napon karitatív programunk Pasaréten, illetve a Nemzetközi Pető Intézetben folytatódott.

Először Pasaréten adtuk át a pasaréti gyerekek és Akadémiánk által gyűjtött ajándékokat a Hűvösvölgyi Gyermekotthon lakóinak. Jó hangulatú beszélgetésen vettünk részt, ahol megtudhattuk, hogy a foci az otthonban élő gyermekek életben is kiemelt szerepet játszik, van, aki ennek köszönhetően már Franciaországba is eljutott egy nemzetközi tornára.

Az otthonnal több évre visszanyúló a kapcsolat, több gyermek is focizott már csapatainkban, akik korábban az intézmény lakói voltak. Szeretnénk ezt a jó kapcsolatot a jövőben is tovább ápolni, erre mindkét fél abszolút nyitott.

A pasaréti ajándékozás fotói ITT találhatók.

A pasaréti program után a Villányi úton találkozott U15-ös csapatunk.  A Pető Intézet is azon partnereink közé tartozik, ahová már visszajárók vagyunk. Köszönhető ez az Akadémiánk által működtetett MIP programnak is, melynek vezetője, Szentendrei Tibor maga is 12 évig a Pető Intézet növendéke volt.

Az Intézetben a szokásos nagy szeretettel vártak minket és játékosaink is óriási nyitottságról tettek tanúbizonyságot. Tibor néhány nagyon fontos gondolatot is megosztott játékosainkkal, akik meghallgathatták, hogy milyen helyzetekkel, problémákkal találkoznak nap mint nap ezek a gyerekek. Nagyon jó volt látni, ahogy az ott lakó fiatalok, és akadémistáink is megtalálják a közös hangot, nem számít, hogy ki honnan jött, hogy kinek milyen „nehézsége” van az életben, a gyerekek jól érezték magukat együtt, játszottak, beszélgettek. Az arcokon csak mosolyt és boldogságot láttunk, ez pedig mindennél többet ér! Az ilyen programokon mindig megerősítést nyer, hogy jó úton járunk, amikor játékosainkat elvisszük egy-egy karitatív eseményre, mert ők is, és az intézmények lakói is csak kapnak ezektől a pillanatoktól.

A Pető Intézetben tett látogatásunkról készült fotók ITT találhatók.

2016.12.15. 08:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 Budapest, Fáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu