VKLA Bemutatkozik az U15-ös csapat

Új filozófiát és új futballstílust kezdett el tavaly megtanítani csapatának Komódi László, az U15-ös csapat vezetőedzője. (A megkezdett munka egyezik a Vasas Kubala Akadémia szellemiségével és céljaival. – a szerk.) A vezetőedző szerint csapata játékosai jól reagáltak az új megközelítéshez és munkamódszerekhez. Az egyetlen gond az volt, hogy tavaly az egy évvel idősebbek ellen kellett játszania a csapatnak és emiatt kirajzolódott a mezőnyben a fizikális különbség. A korosztályos csapat idei fő célkitűzése – továbbra is –, hogy folytassák a megkezdett munkát, tökéletesítsék a folyamatosan gyakorolt játékelemeket annak érdekében, hogy a játékosok a lehető leghamarabb profi labdarúgókká váljanak. „A stílusjegyek megtartása mellett idén szeretnénk eredményesek is lenni” – mondta Komódi László az új szezon céljairól.

A keret három abszolút új emberrel bővült: a tavalyi U15-ös csapatból visszajátszókon kívül (mint például Farkas Máté, akire nagy szükség lesz az edző elmondása szerint) két újlengyeli: Bagosi Csaba és Krizsán Bence csatlakozott a kerethez. Mindketten Pest megyei válogatottak voltak korábban, és ha behozzák a lemaradásukat, akkor nagy erősségei lehetnek Komódi László legénységének. A harmadik „új fiú” a jászberényi Papp Patrik, aki kiváló fizikai adottságokkal rendelkezik. A negyedik érkező, Garai Ádám nem nevezhető újoncnak, hiszen tavaly már együtt edzett a csapattal – sőt pályára is lépett a bajnokságban –, és a teljesítményével kivívta magának a helyet a keretben.

Mesteri portré

Második szezonját tölti a 99-es csapattal Komódi László, összességében három éve edzősködik a „piros-kékek” alkalmazásában. Helyzete speciálisnak mondható a Vasas Kubala Akadémiánál, hiszen két gyermeke is az Akadémia különböző korosztályos csapataiban játszik. A játékosok, szülők, vezetők mind futball-megszállottként ismerték meg, akinek nem célja, hogy később a profi futballban tevékenykedjen.

„Nagyon fontos számomra, hogy a munkám során a fiaim fejlődését is nyomon követhessem, és én magam is szeretnék hozzátenni ehhez valami pluszt. Úgy gondolom, hogy minden szülő, akinek a gyermeke a Vasas Kubala Akadémián pallérozódik, megértheti a hozzáállásomat. Ez persze nem jelenti azt, hogy a saját együttesemet hanyagolnám sőt…” – mondta Komódi László, aki játékosként 213 mérkőzésen lépett pályára a magyar első osztályban, ezalatt 32 gólt szerzett. Kétszeres magyar bajnoknak mondhatja magát, de „megjárta a poklot” is: az MTK-val kiesett az NB1-ből, valamint ott volt 1993-ban az oroszok ellen készülő Magyar labdarúgó-válogatott összetartásán, amely során a legendás kapus, Zsiborás Gábor rosszul lett, majd később életét vesztette.

Aktív pályafutása során megfordult két csapatban is az izraeli bajnokságban, valamint idegenlégióskodott az Egyesült Államok profi ligájában, a Major League Soccerben (MLS). Komódi László játékos-pályafutása részletesen

2013.08.27. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 Budapest, Fáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu