MLSZ Több játékosunk is lehetőséget kapott a kiválasztókon

Az MLSZ idén elindított megyei tehetségfejlesztő programjának legügyesebb labdarúgói két napon keresztül futballoztak Telkiben.

A tehetségközpontokat Bernd Storck sportigazgató vezetésével valósította meg az MLSZ, a projekt célja, hogy a 12-14 éves korosztály legtehetségesebb hazai labdarúgói egységes, minőségi képzést kapjanak, és 15 éves korukra a megfelelő technikai, taktikai, fizikai készségek birtokában álljanak az első szövetségi szinten működő utánpótlás-válogatott, az U15-ös együttes rendelkezésére. 

A program megyei szinten zajlik, Budapesten és Pest megyében két-két, a többi megyében egy-egy tehetségközpont alakult meg, melyekben egységes edzésmunkával képzik a régiók legígéretesebb futballistapalántáit. A program márciusban az ötfős megyei stábok felkészítésével indult el, majd a központok, az MLSZ szakmai stábjával közösen, kiválasztották azokat a fiatalokat, akik tavasztól a három korosztályban (U12, U13, U14) kétheti rendszerességgel közösen gyakoroltak a tehetségközpontokban. Az elmúlt hónapokban 1474 fiatalt foglalkoztattak rendszeresen a tehetségközpontok, a legtehetségesebb 14 évesek pedig Telkiben, a szövetségi szakmai stáb előtt is megmutathatta tudását. 

A kétnapos edzőtáborban négy régiós válogatottra bontották a száz meghívott fiatalt, akik egymás elleni mérkőzéseken bizonyíthattak, a találkozókat a szövetségi edzők mellett a megyei szakmai igazgatók és a tehetségközpontok edzői is megtekintették. 

- A tehetségközpontok fiataljai először megyei szinteken, majd területi szinten mérték össze tudásukat, most pedig régiós válogatottak érkeztek Telkibe. A hétfőn és kedden megrendezett program a kiválasztás egyik pillére is lesz, az itt mutatott teljesítmények sokat számítanak majd, amikor nyár végén az MLSZ szakemberei összeállítják a 2002-es születésű játékosok U15-ös válogatott keretét – mondta Rédei Norbert programvezető az mlsz.hu-nak. 

Ami pedig a látottakat illeti, arról Belvon Attila szövetségi edző elmondta: sok tehetséges játékos mutatta meg magát a mérkőzéseken. 

- Sok képzett fiatal van a pályára lépő száz játékos között, a csapatok szervezettek, megmutatkozott a játék során a tehetségközpontokban elvégzett munka. Zömében az ebből a száz fiatalból kerül ki az első U15-ös keret, de bajnoki mérkőzéseken, edzőtáborokban folyamatosan nyomon követünk mindenkit, a cél, hogy megtaláljuk azokat a tehetségeket, akik egészen a felnőtt válogatottságig juthatnak a későbbiekben – fogalmazott Belvon Attila.

2016.06.09. 14:24

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu