MLSZ Több korosztályos válogatottban is pályán Akadémiánk játékosai

fotó: mlsz.hu

Múlt héten U15-ös játékosaink szerepeltek a magyar válogatott keretében a Törökország elleni mérkőzéseken, Szegezdi Tamás, Németh Márk és Tamás Dávid után pedig ezen a héten tovább bővült a lista.

Az U16-os válogatott keretbe meghívót kapott, s a dánok elleni összecsapáson a kapuban állt tehetséges hálóőrünk, Tóth Róbert. A keddi mérkőzésről Németh Antal szövetségi edző így niylatkozott az mlsz.hu-nak:

-Játszottunk egy színvonalas, kiegyenlített meccset, amelyben benne volt egy jobb eredmény elérése, de végül a dánoknak jött ki jobban a lépés. Ugyanúgy megvoltak a lehetőségeink, mint a házigazdáknak, kicsit talán agresszivitásban maradtunk alul velük szemben, védekezésben nem voltunk kellően harcosak, a dánok több párharcot nyertek, mint mi. Bízom benne, hogy csütörtökön sikerül egy kis pluszt adni, és jobb eredményt érünk el, mint ezen a mérkőzésen. 
 
U16 - Dánia-Magyarország 2-1 (0-0)
Magyarország: Tóth Róbert - Lakatos Benjámin, Gáspár Máté, Nyári Patrik, Körmendi Kevin - Földi Botond (Mócska Viktor, 30.), Sipos Zoltán (Magyar Zsolt, 65.) - Kiss Bence (Kapronczai Gergely, 56.), Törőcsik Péter (Szabó Árpád, 41.), Skribek Alen (Tóth Gábor Kristóf, 56.) - Beke Péter (Kócsó Bálint, 65.) 

A nyáron Hollandiába szerződött Bencze Márkot is láthattuk a hazai rendezésű U17-es Eb-selejtező minitornán, a Liechtenstein elleni válogatott mérkőzésen, pénteken és hétfőn pedig Opavszky Balázs és Győri Olivér mutathatja meg tehetségét ugyanezen minitornán Csákváron Dánia ellen, majd Dabason Hollandia ellen. Az első meccs után így nyilatkozott Szélesi Zoltán szövetségi edző az mlsz.hu-nak:

- A helyzetek alapján jóval több gólt kellett volna szereznünk, sajnos a támadóink kissé könnyelműen vették a mérkőzést, és ez vezetett az ellenfél kapuja előtt elkövetett hibákhoz. A másik két riválisunk jóval erősebb lesz, ez a mérkőzés leginkább arra volt jó, hogy élesben is begyakoroljuk azokat a játékelemeket, amelyeket eddig edzéseken hajtottak végre a játékosok. A torna nehéz része most következik, a dán és a holland csapat ellen egészen más lesz a játék képe, ettől függetlenül nagyon örülök, hogy sikeresen zártuk a mérkőzést, és megszereztük a három pontot - értékelt a lefújás után Szélesi Zoltán. 

U17 - Magyarország-Liechtenstein 3-0 (1-0)
Magyarország: Ásványi Balázs - Terbe Botond, Horváth Csanád, Csóka Dániel, Majnovics Martin - Szoboszlai Dominik (csk) (Lipóth András, 53.), Csonka András - Winkler András, Csoboth Kevin, Horváth Olivér (Szerető Krisztofer, 41.) - Bencze Márk (Schön Szabolcs, 69.) 
Gólszerző: Csoboth 20., Winkler 43., Csoboth 58. 

2016.09.29. 08:59

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu