U11 Kecskeméten és Sándorfalván járt csapatunk

U11 Kölyökliga, és Tóth János Emléktorna, Sándorfalva.

Kecskemét, Kecskeméti TE sportpálya, 2016.04.30.

Szombat délelőtt Kecskeméten került megrendezésre a Kölyökliga 3. tavaszi fordulója, mellyen az U10-es és U11-es csapatunk vett részt. A mérkőzéseket ezúttal a KTE stadionjában játszottuk, ahol a remekül előkészített füves pályákon, jó feltételek között szerepelhettünk.

Ebben a fordulóban a két kecskeméti együttes mellett (Hírös-Ép, KTE) a Honvéd csapata volt az ellenfelünk.

Első mérkőzésünket a Hírös-Ép ellen játszottuk, akiknek adtunk egy félidőnyi előnyt… A mérkőzés első felében rendkívül pontatlanul, körülményesen, és figyelmetlenül játszottunk, aminek köszönhetően két hibánkat kihasználva kétgólos előnyre tett szert ellenfelünk. A szünetben történt fejmosásnak köszönhetően a második részben már nagyobb akarással, és határozottabban futballoztunk, melynek következtében végig irányítottuk a játékot, de sajnos csak a szépítésig jutottunk.

Második mérkőzésünket a házigazda KTE ellen vívtuk, akik ellen nem igazából történt érdemi változás, legalább is az eredmény alakulását illetően. Most is, akárcsak az első mérkőzésen, mi futottunk az eredmény után egyéni hibáinknak köszönhetően, és ezúttal is csak arra futotta az erőnkből, hogy szorosabbá tegyük a mérkőzést. A játék képe úgy nézett ki, hogy mi birtokoltuk a labdát, ellenfelünk pedig nyert…

A torna utolsó meccsét a Honvéd ellen játszottuk, akik megnyerték mindkét előző mérkőzésüket. A játék során ellenfelünk agresszívebben, és egyszerűbben – azt is mondhatnám, hogy célratörőbben – futballozott, aminek meg is lett az eredménye. Mert bár hiába volt többet nálunk a játékszer, meddő mezőnyfölényünket nem tudtuk gólokra váltani, és egyéni hibáink ismét megpecsételték sorsunkat!

Meglátásom szerint a torna tanulsága az volt, hogy pontatlan, körülményes játékkal nem lehet hatékonyan támadást építeni. Amennyiben nincs megfelelő minőségű labda nélküli mozgás, illetve a pálya minden zónájában rossz döntéseket hozunk, ráadásul nem megfelelő technikai kivitelezéssel párosítva, addig nem tudunk eredményesek lenni. A csapat hozzáállásával elégedett vagyok, mert nagy energiát fektettünk a labdaszerzésbe, és a támadásvezetésekbe is, de ezúttal nem voltunk megfelelően hatékonyak, és céltudatosak!

A mai napon a csapat hozzáállásához tudok gratulálni, sajnos ezúttal a játék eléggé akadozott, ellenfeleinknek pedig további sok sikert kívánok!

Hajrá Vasas Kubala Akadémia!

Eredmények:

Vasas Kubala Akadémia – SC Hírös-Ép 1–2      
Gólszerző: Mizda Á.

KLC-KTE SI – Vasas Kubala Akadémia 3–1    
Gólszerző: Czakó B.

Vasas Kubala Akadémia – Honvéd 1–3
Gólszerző: Necula K.

Játékosok:

Csaplár G. – Kis D., Burger B. – Holdas J., Necula K., Forgó M., Kovács I., Czakó B. – Farkas B., Mizda Á.


Sándorfalva, sportpálya 2016.05.01.

Ezúttal az U7-es, és U11-es korosztályban tettünk eleget Sándorfalva meghívásának, a május elsejei tornán. Az idei évben kisebb létszámmal került megrendezésre az esemény, az U7-ben 6 -, míg az U11-es korosztályban 4 csapattal. A mai nap ellenfélként a SZEAC, Sándorfalva, és a szegedi Rendőr TE csapatai vártak ránk. Az előző napi eredménytelenebb szereplést követően, nagy várakozással tekintettünk a vasárnap elé.

Első mérkőzésünket a SZEAC csapata ellen játszottuk, akikkel a téli, algyői teremtornán már találkoztunk. Az előzetes várakozásoknak megfelelően, a SZEAC az első perctől kezdve próbálta magához ragadni a kezdeményezést, és megfelelő agresszivitással, támadólag léptek fel. A félidő első felében kissé megilletődötten játszottunk, de ennek ellenére a kapunk nem forgott igazi veszélyben, igaz, mi sem alakítottunk ki gólhelyzetet. Ellenfelünk jobbára 1-1-es játékkal próbált eredményt elérni, de ezt egymást segítve sikerült mentesítenünk, viszont támadásban pedig még kissé lassan, és határozatlanul játszottunk. A fordulást követően nagyobb sebességbe kapcsoltunk, és a második részben végig irányítottuk a játékot. Határozott, gyors játékunknak köszönhetően ellenfelünk fokozatosan felőrlődött a saját maga, illetve az általunk diktált tempó következtében, aminek hatására rendre sikerült kombinatív játékkal gólhelyzeteket kialakítanunk. 5-6 ziccerünkből sikerült kettőt gólra váltanunk, mellyel véleményem szerint megérdemelten nyertük meg a nagy iramú, kifejezetten izgalmas mérkőzést.

A soron következő két mérkőzésünkön már igazi örömfocit produkálhattak a srácok, mert ellenfeleink nem késztettek maximális erőbedobásra minket. Mindezek ellenére dicséret illeti a csapatot, mert senki sem vette félvállról a játékot, és mindent elkövettünk a minél nagyobb arányú gólkülönbség elérésére, ráadásul ez nem csapott át egyénieskedésbe senki részéről!

A szombati sikertelenebb játéknapot követően, vasárnap megérdemelten szereztük meg a tornagyőzelmet, látványos, fegyelmezett és célratörő játékunknak köszönhetően!

Gratulálok a csapatnak a mai teljesítményhez, illetve a tornagyőzelemhez, valamint Farkas Bencének a gólkirályi címhez, melyet 10 találattal ért el. Ellenfeleinknek pedig további sok sikert kívánok!

Eredmények:

Vasas Kubala Akadémia – SZEAC 2–0               
Gólszerző: Farkas B., Forgó M.

Sándorfalva – Vasas Kubala Akadémia 0–12
Gólszerzők: Forgó M. 3, Farkas B. 6, Holdas J. 2, Necula K

Vasas Kubala Akadémia – Rendőr TE 7–1         
Gólszerzők: Farkas B. 3, Kovács I. 2, Kis D., Holdas J.

Játékosok:

Busa V. – Pállai B., Burger B., - Forgó M., Necula K., Kis D., Kovács I., Czakó B., - Holdas J., Farkas B.

2016.05.05. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu