U12 U12 - Angyal Péter: Több nemzetközi edzőmérkőzést is fogunk játszani

A 2017-es esztendő befejeztével számot vetettünk korosztályainknál, s kíváncsiak voltunk, vezetőedzőink milyen tervekkel vágtak neki nyáron a munkának, miként élték meg az őszi szezon legfontosabb pillanatait, illetve a tavaszi szezon előtt melyek a legfontosabb célok. Angyal Péterrel, az U12-es korosztály vezetőedzőjével beszélgettünk.

A nyári felkészülési időszakban milyen konkrét tervekkel kezdtétek meg az őszi szezont megelőző munkát?

-Nagyon vártuk a csapattal, hogy - a Bozsik tornák után - bajnokság keretei között is felmérjük, megmutassuk tudásunkat. A bajnokság előnye, hogy fordulóról fordulóra új ellenféllel találkozunk, így mindig új inger éri a játékosokat. Terveink között szerepelt, hogy mindenképp az első három helyezés valamelyikén mehessünk pihenőre. Fontos volt számunkra ezt az eredményt úgy elérni, hogy az Akadémia filozófiájának, labdabirtokláson alapuló játékának is megfeleljünk.

Sikerült-e a keretet ideálisan összeállítani, az érkező játékosok megfelelően be tudtak épülni a csapatba?

-Négy új játékos is érkezett a csapatba, akiknek rövid idő alatt sikerült beilleszkedni, felvenni az edzések ritmusát.

Minden időszakban észrevehetőek olyan játékosok, akik munkája mellett nem mehetünk el szó nélkül. A te korosztályodban - a teljesítményét vagy a fejlődését tekintve - volt-e ilyen szempontból kiemelkedő játékos?

-A szép őszi teljesítményhez hozzátartozik, hogy több játékos is jó formában játszotta végig az első félévet. Évek óta a csapat kiemelkedő játékosa Lukács Máté, aki játékának köszönhetően januártól már az egy évvel idősebb, U13-as keretet fogja erősíteni.

Az őszi szezon lezárultával hogy érzitek, sikerült-e megvalósítani a nyár elején kitűzött célokat: mi az, amit igen, s miben kell még tovább fejlődnötök?

-Egy bajnokságban minden mérkőzés más, de természetesen a két rivális - az UTE és az FTC elleni mérkőzést - vártuk a legjobban. A csapat jó formáját, egységét mi sem bizonyítja jobban, hogy ezen a két mérkőzésen gólt sem kaptunk, így a tabella éléről mehettünk pihenni. Tavalyhoz képest a legtöbbet az edzések sebességében változott, fejlődött a csapat. A védekezésünk stabil volt, de a helyzetkihasználásunkon szeretnénk még javítani. A téli szünet után több nemzetközi edzőmérkőzést is fogunk játszani, ahol remélhetőleg jó sebességet tudunk majd diktálni.

2018.01.09. 12:25

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 Budapest, Fáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu