U14 U14 - Kovács Kristóf: A kezdő sípszótól maximálisan koncentrálnunk kell!

Legfiatalabb akadémiai korosztályunk az első bajnoki mérkőzésén Pécsre látogatott. Az akadémiai képzést megkezdő ifjú labdarúgók számára emlékezetes marad életük első bajnoki összecsapása, hiszen a találkozó győzelemmel zárult. Kovács Kristóf két találatot szerzett a mérkőzésen, ezúttal ő értékelte csapata teljesítményét.

-A rajt előtti héten komoly hangsúlyt fektettünk a tolódásokra, a labdavesztés utáni visszatámadásokra és a letámadásos védekezésre. Mindenki nagyon várta az első bajnoki mérkőzést, mert ez komoly előrelépés a profi labdarúgás felé, valamint egy új élmény, hogy hétről hétre pályára tudunk lépni az ország legjobb csapatai ellen. Az ellenfelünket már ismertük korábbról, hiszen az idei Hungast Kupa csoportkörében, illetve a harmadik helyért vívott küzdelemben is találkoztunk. Tudtuk, hogy a PMFC a kontrajátékra és a mélységi indításokra fog építkezni, ezért fel voltunk rá készülve. Az első félidőben uraltuk a meccset, az első gólig nem is kellet sokat várni, és mivel továbbra is mi domináltunk, növeltük előnyünket. A második félidőre kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, de jól védekeztünk csapatszinten, ezért nem voltak veszélyesebb támadásaik. A mérkőzés végén sikerült két, egymást követő találattal bebiztosítani győzelmünket, de a végén egy hibából adódóan gólt kaptunk. Stabilan sikerült végig játszanom, kisebb hibák voltak ugyan, de ki tudtam ezeket javítani. A második félidőben 2 gólt is szereztem, ami külön öröm számomra középhátvédként. Tanulság a mérkőzésből, hogy a többgólos előnynél is csapatként kell játszanunk, ne engedjük el magunkat. A helyzetkihasználásunkon is kell majd javítanunk, mert egy szorosabb meccsen kevesebb helyzetünk adódhat, viszont pozitívumként emelném ki az első félidőben nyújtott játékunkat.

A bajnokság 2. fordulójában már hazai pályán, a Fáy utcában fogadják ellenfelüket játékosaink. A DVTK együttese érkezik hozzánk, szombaton 11 órakor kezdődik a találkozó.

-Következő ellenfelünk a diósgyőri együttes lesz. Eddig még nem sikerült játszanunk egymással, de a nagyobb korosztályok tapasztalata alapján hasonló stílusban játszanak, mint az előző ellenfelünk. Egy kemény, hajtós meccsre számítunk, ahol akár egy találat is dönthet. Ha kapott gól nélkül akarjuk zárni a mérkőzést, akkor figyelnünk kell a hosszú, mélységi indításokra, illetve a középpályán keményen kell fellépnünk. A DVTK az előző fordulóban otthon kikapott a Puskás Akadémiától 1-3 arányban. Hamar megszerezték a vezetést, ez is azt jelentheti, hogy a kezdő sípszótól maximálisan koncentrálnunk kell és nem szabad lebecsülni az ellenfelet. Hajrá Vasas Kubala!

2017.08.31. 16:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 Budapest, Fáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu