VKLA U14-es döntetlen a nyitányon

U14

Siófok-Vasas Kubala Akadémia 0-0 

2013.08.17., szombat 11:00

VKLA: Bánfalvi D. - Szabó B., Temesvári A., Csongvai Á., Bodnár M. – Módly M., Dankó M., Kovácsréti M. - Feka M., Szirmai B., Fialovszky M.

Csere: Molnár L. – Bánfalvi D. helyett, Radnó G.– Fialovszky M. helyett a szünetben, Váradi M. – Csongvai Á. helyett a 48. percben, Hámori Á. – Módly M. helyett, Banka G. – Feka M. helyett, Czibulya R. – Dankó M. helyett az 52.percben

Sárga lap: Bodnár M.(54’)

Harmati Tamás, vezetőedző: Az első bajnoki fordulóban Siófokra látogattunk, és mivel az ünnep miatt hosszú hétvége volt, így nehéz utazásra számítottunk, ami aztán be is jött. A mérkőzés 50 perces késéssel kezdődött, rövid bemelegítéssel. Az első 15 perc „aktív melegítése” után, jól lehetett látni a játékfelfogásbeli különbségét a két csapat között. Míg mi a rövid passzos, játékosabb futballal próbálkoztunk, addig ellenfelünk elsődlegesen a védekezésre berendezkedve, a hosszú előrevágott labdáiban bízott. Az első félidőben is már jóval többet birtokoltuk a labdát, de ez leginkább a védő és középső harmadra korlátozódott. Ez nem azt jelenti, hogy nem jelentettünk veszélyt a Siófokiak kapujára, hiszen voltak átlövési kísérleteink, és egyszer a kapussal szemben is álltunk Szirmai Bence révén, de a háló sehogy sem akart megrezdülni. A félidőben átbeszéltük a további lehetőségeket a srácokkal, hogyan tudnánk a fölényünket gólokra váltani. A második félidőre már jóval feljebb, az ellenfél térfelén birtokoltuk a labdát, így jóval több veszélyt jelentettek a támadásaink. A játék azonban nem tudott folyamatos lenni, mert ellenfelünk folyamatosan megállított bennünket kisebb, nagyobb, durvább szabálytalanságokkal. Hiába voltak további nagy lehetőségeink a mezőnyből, de a gólhoz legközelebb mégis egy szabadrúgást követően kerültünk, amikor is Kovácsréti Márk találta el a kapufát. Az eredményen nem tudtunk már változtatni, így be kellett érnünk egy gólnélküli döntetlennel a bajnoki nyitányon. Összességében a mezőnyben mutatott játékon látszik a fejlődés, már sokkal több tudatosságot lehetett felfedezni a gyerekek produkcióján, ötletes játékra képesek és nagyon pozitív dolog, hogy az ilyen mértékű labdabirtoklással elértük azt, hogy az ellenfelünknek mindösszesen csak egy próbálkozását kellett a kapusunknak hárítani, azt is csak a második félidő 19. percben. Sok mindent elárul a játék képéről, hogy az egyetlen asszisztens, aki segítette a játékvezetőt, mindig a siófoki térfélen ténykedett, így az első és második játékrészben is nekünk lengetett. A meccs tanulság viszont az, hogy ilyen különbségnél, akármilyen játékvezetésnél, akármilyen időjárásnál gólt kell tudnunk szerezni. Később, visszanézve a mérkőzést, a statisztikai adatokkal kiegészítve (kapura lövések, kaput eltaláló lövések, passzok száma, szabálytalanságok száma), nyugodtan állíthatom, hogy végig uraltuk játékot és veszélyesebben játszottunk ellenfelünknél, ezt egyszerűen nem lehetett máshogy látni. Ugyanakkor le a kalappal a siófoki gyerekek előtt, mert mindent beleadtak, hogy ilyen szép eredményt érjenek el.

Gratulálok mindkét csapatnak!

Hajrá VASAS KUBALA AKADÉMIA!

2013.08.20. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 Budapest, Fáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu