VKLA U15/B nemzetközi mérkőzés

U15/B

Vasas Kubala Akadémia – Kelet-Szlovák Válogatott, 0:1 (0:0)

Fay u. sportpálya, 2013.05.20. 17.30.

Összeállítás:

Varszámisz, - Varga, Horváth B, Szalai, Botos, - Varjú, Guliano, Mohamed, - Domokos, Jándék, Rozgonyi

Cserék:

Tóth, Bánáti, Garai, Sári, Patrik, Kovács.

Tóth Keve, vezetőedző:

Nagy megtiszteltetés érte az U-15/B csapatunkat, mivel „B” csapatként, elfogadhattunk egy nemzetközi labdarúgó mérkőzés felkérést, a Kelet-Szlovák válogatott ellen. Sokunknak talán első és utolsó nemzetközi mérkőzése lehet, így nagy izgalommal fogadtuk vendégünket.

A mérkőzés előtt mondtam a fiúknak: mivel semmit nem tudunk az ellenfelünk játékstílusáról, így elsődlegesen a kettő belső védős védekezésre hívom fel a figyelmet. Valamint a tőlünk már megszokott labdatartásos játékból, nem visszavenni, a góllövés erőltetése helyett inkább minél több labdajáratást kérek! Bíztam a játékunkban, de a csapatom képességeit ismerve, nem féltem bevallani, hogy egy válogatott ellen egy vereség is benne van a pakliban, de ha mi játsszuk a futballt, semmi szégyellni valónk nem lesz (utólag, ez így is lett)! De győzni akarással és harcra készen induljunk a pályára…

Ellenfelünk szimpatikus csapat benyomását keltette, viselkedésükben udvarias, és ezt is megmutatták pályán, valamint a gyors, erőszakos, és rendkívüli harci kedvüket. Már az első percekben megmutatták, hogy Ők győzni jöttek, így azonnal levehető volt, hogy kemény csata vár ránk!

Egy biztos! Ilyen kemény stílussal a mi bajnokságunkban nemigen találkoztunk, így ehhez igazodni a mi kis technikás középpályásainknak rendkívüli feladat volt. Mivel a cserék oda-vissza mehettek, így ez is segített, hogy picit kiegyenlítsük ezt a hátrányunkat. A labdajáratást jól csináltuk, de ahogy valaki kettő érintőnél többet ért a labdához, azonnal megkapta érte a büntetést ellenfelünktől. Ez bizonyította, hogy az edzésen gyakorolt egy-két érintő lehet a megoldás a mi játékunk magasabb fejlődésére.

Harcos, sokmozgásos játékkal telt el az első félidő, gól-gólok nélkül.

A szünetben, elmondtam a szélsőinknek, jobban vissza kell lépniük a középpályásaink felé segítségül, és ha ott labdát szerzünk, csak akkor kell a támadást erőltetni. Látni lehetett az ellenfelünk első félidőbeli játékában, hogy technikailag és taktikailag fölöttük állunk (talán ma a szélső játékosaink nem voltak top-formában), de az erő-fociban a szlovákok vezetnek. Ennek a kettősségnek párharcát figyelhettük szinte végig a mérkőzésen, amikor is a 70.percben láthattuk a mérkőzés egyetlen gólját, a saját tizenhatoson belüli védekezésünk. csak annyiban csúszott el, hogy a csatár elívelhette a labdát a hosszú felé, a labda beesett a hálóba. 0:1 Juúúj, de kár volt!

Nem baj fiúk, (hogyne lenne baj) de gyerünk tovább, letámadunk! Aztán a kis csapatom erő felett próbálta bevenni a szlovák kaput, aztán még egy tizenegyest sem kaptunk meg, de sebaj, próbáljunk kiegyenlíteni. Hajrá Csapat!

Szinte, mindent megtettünk, amit a srácoktól elvárni lehetett, hiszen mégis csak egy Kelet-Szlovák válogatott ellen játszottunk, akik ellen a döntetlen lett volna a reális eredmény. Jó meccs volt, tanulságos...

De mégsem, mert a futballt gólra játsszák, amiben az ellenfelünk ma jobb volt, egy góllal! Gratulálok nekik az eredményhez, az enyéimnek meg, hogy egy kis csapatból jó csapat lett!

Külön, köszönet az ellenfelünk játékosainak a tiszta játékért, a vezetőinek a korrekt játékhoz és, hogy kimagasló sportszerű hozzáállással érkeztek és mentek el a Fay u. sportpályáról!

Nem utolsó sorban, köszönet a kilátogató közönségnek és a játékvezetőknek!

És megint csak a mottóm:

„Egy futballmérkőzés, sosem játék, hanem harc magunk ellen (amit az ellenfelünk nem könnyít meg), a győzelmünk elérésében. Minden poszton minden másodpercben a pályán harcolni kell, és nem a meccset kell megnyerni, hanem a mérkőzés minden pillanatának minden csatáját.”

Hajrá Vasas Kubala Akadémia, Hajrá U-15/B Csapat!

2013.05.22. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu