U19 U19 - Rákos Bence: Tudtam, hogy minden nap egy nagy múltú csapat mezét húzhatom fel magamra

A paksi meccs után holnap az utolsó őszi bajnoki összecsapásra kerül sor, az U19-es korosztály ellenfele szombaton délelőtt a Szolnoki MÁV Up. FC lesz. Rákos Bence és csapattársai  - 14 forduló után - 33 ponttal vezetik a tabellát, mögöttük mindössze 2 ponttal lemaradva az a DVTK tör szintén az elsőségre, akik hétvégén az utolsó előtti helyen tanyázó veszprémiekkel csapnak majd össze. A mieink ellenfele sem áll túl fényesen a tabellán, a szolnokiak 2 győzelemmel, 1 döntetlennel és 11 vereséggel hátulról a harmadik helyet csípték el. Mindezek fényében biztosak lehetünk abban, hogy akadémistáink - és a mögöttünk álló diósgyőriek is - mindent elkövetnek majd a győzelemért.

-Az ellenféllel nem foglalkozunk, szeretnénk egy jó meccset játszani, valamint többgólos győzelmet aratni - erősíti meg a felvezetésben elhangzottakat Rákos Bence.

-Pakson nem léptem pályára, de örülök, hogy a térdműtétem után le tudtam utazni a csapattal és a 3 pontot elhoztuk, így a bajnokság élén maradtunk. Bízom benne, hogy a következő bajnoki mérkőzésen már pályára léphetek. Bevallom, az utolsó utánpótlás évemet nem teljesen így terveztem. Az előző évben is megálltuk a helyünket az első osztályú bajnokságban, így nem számítottunk arra, hogy a legfontosabb, utolsó évben a másodosztályú bajnokságban kell játszanunk hétről-hétre.

Saját nevelésű játékos? A kifejezés hallatán bátran és büszkén emelhetjük ki Rákos Bence nevét, hiszen U19-es korosztályú akadémistánk már az általános iskolai tanulmányai előtti időszakban is viselte a piros-kék mezt. Bence gyermekkorát, majd az azt követő - felnőtté válás felé vezető - utat is az angyalföldi klub égisze alatt élte át, 219 bajnoki mérkőzéssel, megannyi emlékkel és meghatározó élménnyel a zsebében.

-Egyértelmű a célom: a bajnokság megnyerése, hogy a klubnál töltött majdnem 15 évemet szép emlékkel, sikerrel zárjam le. Öt évesen kezdtem el focizni a Vasasban, a mostani öltöző helyén akkor még salakos pálya volt, majd 12 évesen kerültem föl Pasarétre, az Akadémiára. Az itt töltött évek alatt sok sikerben volt részem: az U13-as korosztály I.osztályú, illetve az U17-esek II.osztályú bajnokságokat megnyertük, mégis a legszebb évem a csapattal az U15-ös korosztálynál volt, amikor a I.osztályú bajnokságban bronzérmesek lettünk és az országos Premier Cupot is megnyertük, így részt vehettünk a bécsi döntőn is. Ilyen eredmények után a Football for friendship által megrendezett londoni utazáson megnézhettük a 2013-as BL döntőt, de ezen kívül Görögországban és Svédországban is voltam a csapattal edzőtáborban, valamint tornán. A munkához mindig keményen álltam hozzá, hiszen tudtam, hogy minden nap egy nagy múltú csapat mezét húzhatom fel magamra. Próbálok napról napra többet nyújtani, többet dolgozni, profibb lenni, hogy a céljaimat  elérjem. Hajrá Vasas Kubala, hajrá Angyalföld!

2017.12.01. 12:40

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 Budapest, Fáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu