VKLA U19: Döntetlen a Pilis felnőtt csapata ellen

Vasas Kubala Akadémia - Pilis 2-2 (0-1)

Fáy utca, műfüves pálya 2016.02.20. 13 óra

Lőrincz P. -  Szilágyi Z., Pápai M., Tóth O. - Danyis J.,  Kleisz M., Micsinai M., Major M.  - Horváth P. - Erdélyi Zs., Kovács D.

Cserék: Kerék A. - Major M. helyett a 60. percben, Bakó Á. - Micsinai M. helyett a 65. percben, Borvető Á - Kovács D. helyett a 65. percben és Mendebaba Sz. - Kleisz M. helyett a 70. percben  

Gólok: Erdélyi Zs. 74. perc, Bakó Á. 80. perc

Vezetőedző:

A téli felkészülés utolsó mérkőzését a Pilis felnőtt csapata ellen játszhattuk. Nehéz mérkőzésre számítottunk, hiszen a vendégek csapatában több olyan játékos is pályára léphetett, akik két évvel ezelőtt megnyerték a Szabad Föld kupát. A fiataloknak nagyon hasznosak ezek a mérkőzések, mert testközelből tapasztalhatják a felnőtt futball legfontosabb jellegzetességeit. Gyorsabban kell dönteni a pályán, és a test a test elleni küzdelmeknél is erősebb játékosokkal kell felvenni a versenyt. Sajnos a mérkőzés első felében nehezen vettük fel a ritmust, lassan járattuk a labdákat, a párharcoknál sem voltunk elég határozottak, ezért akadozott a játékunk. Nekünk két nagy lehetőségünk volt a gólszerzésre, míg a Pilis egy szögletből azonnal kihasználta az első hibánkat és vezetést szerzett. Talán ez a gól is azt sugallta, hogy a felnőtt futballban nem lehet hibázni.    

A második félidőben sokkal agresszívebben és dinamikusabban játszottunk, mint az első félidőben, mert szerettük volna megfordítani a mérkőzés állását. Feljebb toltuk a védelmi vonalunkat, több labdát szereztünk a támadó zónában, az első gólunk is egy letámadás utáni szituációból született Erdélyi Zsolt révén. Lehetett érezni, hogy fizikálisan jobban bírtuk, mint az ellenfelünk, mert a mérkőzés utolsó harmadában többször tudtunk a védelmi vonaluk mögé kerülni, több helyzetet sikerült kialakítanunk. Az előnyt Bakó Ádám révén szereztük meg, aki közvetett szabadrúgás után bombázta a kapuba a labdát. Nem tudtuk megtartani az előnyünket, mert a középpályán egy felesleges labdaeladás után ismét hibáztunk védekezésben, amit azonnal kihasználtak a vendégek. Szükségesek ezek a mérkőzések, mert utánpótláskorú játékosainkat a felnőtt futballra szeretnénk felkészíteni.

Gratulálok mindkét csapatnak!

Hajrá Vasas Kubala! 

2016.02.22. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu