VKLA U19: Kleisz Márkra számít a felnőtt csapat edzője

Aki figyelemmel kíséri az U19-es korosztály és a Vasas felnőtt csapatának edzéseit, észrevehette, hogy egy ideje rendszeresen szerepeltek Michael Oenning vezetőedző edzésein.

-Az elmúlt 1-2 hónapban heti rendszerességgel vettünk részt néhány U19-es csapattársammal együtt a felnőtt keret edzésein. Először csak 1-2 napot edzettünk ott egy héten, most viszont már az edzések többségét az NBI-es csapatnál végezzük.

Akadémistaként ez olyan lehetőség számotokra, mely befolyásolhatja későbbi karriereteket.

-Nagy örömmel tölt el, mivel rengeteg dolgot tudunk már most elsajátítani és megtanulni a felnőtt labdarúgásról. A csapattársak nagyon befogadóak és rengeteget biztatnak. Jó közeg minden szempontból.

Nem először utaztál a felnőtt csapattal bajnoki mérkőzésre..

-Szerdán hétközi fordulót rendeztek a bajnokságban, ezért kedden elutaztunk Sopronba, ahová én is meghívást kaptam. Sajnos a keretbe nem kerültem be, viszont ez egy remek lehetőség volt, hogy jobban megismerhessem a játékosokat. Szerdán a mérkőzésen sajnos kikaptunk, de tudtuk, hogy nem lehet szomorkodni, mivel szombaton újabb összecsapás várt ránk.

Azon a mérkőzésen már keretben is voltál..

-Csütörtökön egy átmozgató edzésünk volt, akik sokat játszottak azok kocogtak, míg a többiek egymás ellen kis területen játszottak. Edzés után úgy váltunk el az edzőktől, hogy Tóth Olivér és én, mindketten pénteken a saját korosztályunknál fogunk edzeni, mivel hétvégén ott fogunk játszani. Aztán másnap edzés előtt belépett Ferenczi István az öltözőnkbe, hogy menjek hozzájuk edzeni és, hogy hétvégén keretben leszek a Videoton ellen, mivel eltiltott és sérült is volt a felnőtt  csapatban.

Bizonyára sokan megnézték volna az akkori reakciódat, az arcodat, ahogy meghallod a hírt..

-Egy hihetetlenül jó érzés járt át azonnal, hogy meghívást kaptam az első NB1-es meccsemre. Nagyon boldog voltam.

A felnőtt keret tagjaként elindulni, utazni és együtt tölteni a mérkőzés előtti órákat egyedülálló élmény egy akadémistának. Hogy telt ez a nap?

-Másnap 15 órakor indultunk el a csapatbusszal Felcsútra a Pancho Arénába. Megérkezésünkkor egyből mentünk az öltözőbe, majd megnéztük a pálya minőségét. Mondanom sem kell, remek állapotú volt a gyep. Egy nagyon jó meccset játszottunk, ahol Remili Mohamed 2 parádés góljával 2:2-es döntetlent értünk el, amit reális eredménynek tartok.

Lépcsőről lépcsőre haladsz, hiszen ugyan már a keretben szerepeltél, de a mérkőzésen még nem léptél pályára.

-Nem álltam be a találkozón, viszont nagyon hálás vagyok, hogy megtapasztalhattam, milyen is keretben lenni az első csapatnál. Bízom benne, hogy a vezetőedző máskor is bizalmat szavaz nekem és lesz lehetőségem bizonyítani.

Szombaton itthon, a Fáy utcában is fontos mérkőzés zajlott. U19-es csapattársaid itthon tartották a 3 pontot!

-Megragadom az alkalmat és gratulálok az U19-es csapat minden tagjának a hétvégi 3:1-es sikerhez, amit a Zalaegerszeg fölött arattak. Szép volt Srácok!

2016.04.12. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 Budapest, Fáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu