VKLA U19: Nagy küzdelemben legyőztük a Ferencvárost

FTC - Vasas Kubala Akadémia 1-2 (0-0)

Népliget, műfüves pálya 2016.03.12. 10 óra

Lőrincz P. -  Durso G., Szilágyi Z., Tóth O. - Kerék Á.,  Kleisz M., Molnár E., Major M.  - Mendebaba Sz. - Erdélyi Zs., Kovács D.

Cserék: Horváth P. - Erdélyi Zs. helyett a 65. percben, Danyis J. - Kerék A. helyett a 71. percben, Bakó Á. - Kovács D. helyett a 89. percben, Borvető Á. - Mendebaba Sz. helyett a 89. percben, és Fodor D. - Kleisz M. helyett a 89. percben

Gólok: Mendebaba Sz. 61. perc , Horváth P. 82. perc  illetve Molnár Péter 58. perc

Vezetőedző:

Nagy küzdelem jellemezte az első félidőt, a Ferencváros többet birtokolta a labdát, mi viszont  fegyelmezetten és taktikusan védekeztünk. A hazaiak fölénye meddő volt, hiszen kapunkat nem tudták veszélyeztetni, mert rengeteg párharcot nyertünk meg a védekező zónánkban. Érződött a feszültség mindkét oldalon, több esetben kőkemény ütközések jellemezték a párharcot, ahol a játékosok nem kímélték egymást. A félidő végén mindkét csapatnak volt egy-egy lehetősége a gólszerzésre. Talán a kimaradt helyzetünk volt a mérkőzés támadása, aminél Kovács Dávid három embert kicselezve indította a baloldalon felfutó Major Mátét, akinek remek centerezését Erdélyi Zsolt pörgetett a felső kapufára.

Abban bíztunk, hogy a második félidőben a Ferencváros többet kockáztat a győzelem érdekében és ezért több lehetőségünk nyílik majd a támadások építésére. Tengelyben továbbra is fegyelmezetten védekeztünk, sajnos egy védekezési hibánkat kihasználták a hazaiak és megszerezték a vezetést. A csapat erejét jelzi, hogy vesztett állásnál sem roppantunk össze. Kleisz Márk remek indításával Mendebaba Szása lépett ki a védők közül, majd spiccel okosan kilőtte a hosszú sarkot. A két gól között rövid idő telt el, ami meghatározta a mérkőzés lélektanát. Az egyenlítésünket követő tíz percben megmutatta a csapat az igazi erejét, sorra vezettük a veszélyesebbnél veszélyesebb támadásokat, sajnos gólt nem sikerült szereznünk abban az időszakban. A győztes gólt, egy begyakorolt figurából szereztük meg, Kovács Dávid mértani pontosságú beadását Horváth Patrik juttatta a kapuba. Az utolsó percekben a hazaiak is kockáztattak, de Lőrincz Péter remek védéseinek köszönhetően nem sikerült gólt szerezniük. A csapat nyerni tudott egy nehéz mérkőzésen, mert a döntő pillanatokban nagyon határozottak voltunk.

Gratulálok a CSAPATNAK a győzelemhez!

Hajrá Vasas Kubala! 

2016.03.14. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu