VKLA U9 - Marsi Ferenc Emléktorna

 

Marsi Ferenc Emléktorna

Gyál

2013.04.13.

Résztvevő csapatok:

1. Vasas Kubala Akadémia

2. Budapest Honvéd

3. Újpest TE

4. FTC

5. REAC

6. BVSC

7. Gyál

Vasas Kubala Akadémia:

Bakti Balázs

Bánkuti Olivér

Bárdos Ádám

Csernus Richárd

Földeák Levente

Gomola Dominik

Karai Gergő

Koklács Benedek

Simon Keve

Várhidi Tamás

 

1. mérkőzés:

Vasas Kubala Akadémia – Újpest         0:1                   

A torna első mérkőzésén nem tudtuk felvenni a játék ritmusát ellenfelünkkel szemben. Technikai hibák jellemezték a döntés utáni kivitelezéseket és taktikailag sem működött gördülékenyen a stílusnak megfelelő elvárások. Kapuk nem sokszor forogtak veszélyben, egy egyéni akcióból született gól eldöntötte a 3 pont sorsát.

 

2. mérkőzés:

Vasas Kubala Akadémia – BVSC       2:1

Ezen a mérkőzésen már radikális változás történt az előző mérkőzéshez képest. Pontos átadások, labda nélküli játékosok segítették helyezkedésükkel a labdát birtokló társukat és nem mellesleg a két gól is sakk-mattra kijátszott akcióból született. Labdavesztés utáni visszatámadás agresszív és határozott volt, így nem engedtünk teret az ellenfélnek, hogy gyors ellentámadásokat vezessenek.

3. mérkőzés:

Vasas Kubala Akadémia – FTC          0:1

 A gyerekek szempontjából a torna egyik legizgalmasabb mérkőzését játszották. Számtalan kidolgozott helyzetek, kapuralövések, kapufa jellemezte a támadásvezetések végét, de a kapusukat (sajnos) naggyá tettük. Labdabirtoklásban egyértelműen ellenfelünk fölé kerekedtünk. Kreatív kombinációk sorra követték egymást, de a végén mindig egy becsúszó láb vagy egyéb, gólt megakadályozó tényező közbelépett. Aztán bekövetkezett az örök törvény.  Egy megingás hátul eldöntötte a 3 pont sorsát.

4. mérkőzés:

Vasas Kubala Akadémia – REAC       2:1

A mérkőzés elején sikerült előnyt szerezni, amit nem sokkal később növelni is tudtak a srácok. Ennek függvényében a labdabirtoklás csiszolására, gyakorlására hívtam fel a figyelmüket. Az látszódott –legfőképp a helyezkedésben- hogy fejben kezdenek fáradni a srácok, ami kapott gólban nyilvánult meg.

5. mérkőzés:

Vasas Kubala Akadémia – Gyál        1:1

Ezen a mérkőzésen már látszódott a teljesítményen a fáradtság jelei. Egyénieskedések, stílus nélküli játék, értelmetlen megoldások, technikai hibák. A nyerni akarás vitte előre a srácokat, de magasabb szintű koncentrációval és az ellenfél hibáit kihasználó játékkal élvezetes mérkőzést tudtak volna játszani. Sajnos egy rossz bírói döntés miatt a srácokon érződött egy „megtörés”, de ha a megbeszéltek és a tanult taktikát szem előtt tartva játszanak a mérkőzésen, akkor nincs miről beszélni.

6. mérkőzés:

Vasas Kubala Akadémia – Budapest Honvéd      4:0

Az utolsó mérkőzésre már teljesen kimerültek a srácok. Nem volt elképzelés a játékban, hibát hibára halmozva történtek az események. Az ellenfélnél gondolkodásban és a koordinációs képességei alapján is voltak olyan gyerekek, akik azt gondlom jóval előrébb tartanak az aktuális korosztálynál…

Összegzés:

Azt gondolom, hogy egy színvonalas és erős mezőnyt felvonultató tornán vettünk részt, ahol egyáltalán nem töltöttünk be alárendelt szerepet. Azokat a mérkőzéseket ahol a megbeszéltek és a tanultak alapján történt a játék tudták hozni a srácok, ahol pedig próbáltak valami „újat” megvalósítani ott azért akadozott a rendszer. Véleményem szerint a torna elérte célját és örülök, hogy olyan ellenfelekkel tudtak a srácok megmérkőzni, akik ellen komoly koncentrációt és figyelmet kell nyújtani a mérkőzés elejétől a végéig. Magasra volt téve a mérce, de a látottak alapján abszolút nem vallottunk kudarcot.

Hajrá fiúk! Hajrá VASAS!

Torna végeredménye:

1. Budapest Honvéd

2. Újpest TE

3. FTC

4. Vasas Kubala Akadémia

5. REAC

6. Gyál

7. BVSC

     

2013.04.16. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu