VKLA Új scout vezető Akadémiánkon

A Vasas Kubala Akadémia előző scout vezetője, Tóth Attila a tavaszi szezontól sportigazgatói feladatokat lát el, így adott volt a kérdés, miszerint ki lehet az a megfelelő szakember, aki a 2016/17-es bajnoki év nyarától betöltheti ezt a posztot. Akadémiánk a 34 éves egykori NBI-es labdarúgó, újpesti és Vasas nevelésű Balogh Balázs személyében találta meg a munkára legalkalmasabb személyt.

A német és finn tapasztalatokkal rendelkező, sportmenedzser szakon végzett, két diplomás szakember éppen a piros-kék klubtól kapta élete első, profi szerződését, így most nagyszerű alkalom nyílik arra, hogy karrierjét ugyanezen klubon belül, de már a pálya széléről folytathassa.

-Tudatosan készültem a profi labdarúgói pályafutásom utáni életre, de az edzői szakmánál mindig is jobban motivált, hogy a pálya szélén, vezetői feladatokat ellátva segíthessem egy klub fejlődését. Tóth Attila sportigazgató megkeresésekor hosszasan beszélgettünk arról a témakörről, hogy milyen elképzeléseink vannak a Vasas Kubala Akadémia fejlesztésével kapcsolatban. A nézeteink megegyeztek a jövőben elképzelt közös munkáról, így nagy örömmel tölt el, hogy bizalmat kaptam. Az előttünk álló út hosszú, idő kell ahhoz, hogy bizonyos területeken érezhetően látszódjék majd a fejlődés, de a  Vasas és a BFC Siófok szakmai stábjával is régi és sikeres kapcsolatot ápolok, így minden adott a gyümölcsöző együttműködéshez.

Balogh Balázs scout vezető megfogalmazta azon véleményét is, hogy szerinte hol helyezkedik el jelenleg a Vasas Kubala Akadémia és a jövőben milyen elképzelései vannak klubunk megítélésével kapcsolatban.

-A Vasas Kubala Akadémia jelenleg is egy fölfelé ívelő pályán halad, az ország vezető akadémiái között van számon tartva. Egy olyan innovatív, fejlődésben lévő akadémiának tartom, melyhez nagy ígéreteket lehet fűzni, főleg, hogy nyílt akadémiáról beszélünk. Az itt folyó, magas szakmai munka az Akadémia egyik legnagyobb húzóereje, mely az eredményekben is megmutatkozik, hiszen a stábban számos egykori, kiemelkedő labdarúgót találhatunk, ennél jobb tapasztalat átadás pedig nem is létezhet. A hozzánk érkező játékosokat ebbe a filozófiába és rendszerbe kell tudnunk beilleszteni, ehhez pedig óriási segítséget nyújt az a háttérmunka, ami országos szinten kiemelkedően működik a Vasas Kubala Akadémián. A nyugati országokhoz hasonlóan nálunk is a tapasztalt és nagy múlttal rendelkező edzői stábunk mellett olyan mentáltréner, erőnléti-, oktatási-, orvosi és rehabilitációs stáb, fejlesztésekért felelős szakemberek dolgoznak, akik segítségével egy ide érkező játékos a lehető legjobb kezekbe kerül ahhoz, hogy a fejlődése biztosított legyen.

Scout vezetőnk kitért arra a fontos momentumra is, mellyel biztosítottnak látja utánpótlás korú játékosaink gördülékeny átmenetét a felnőtt labdarúgás felé.

-A Vasas Kubala Akadémia olyan egyedülálló, profi piramis rendszert épített ki, mellyel a kiöregedő U19-es játékosok számára lehetőség nyílik egy plusz, közbenső lépcsőfok beillesztésére az ifi és az NBI-es felnőtt közeg között. A BFC Siófok NBII-es csapata nagyszerű lehetőség erre, hiszen míg a többi akadémiának ugyan szintén megvan az NBI-es felnőtt csapata a fiatalok fölkerülésére, addig tudnunk kell, hogy igenis óriási különbség van egy akadémia és egy azonnali mélyvízbe kerülés között. Akadémiánkon első osztályúan föl vannak építve azok a lépcsőfokok, melyek ugyan nem könnyűek, de egy fiatalnak végig kell járnia ahhoz mindet, hogy magabiztosan tudjon pályára lépni majd az élvonalban. Az Akadémián folyó tehetséggondozó programunkkal ezért folyamatosan követjük a játékosok fejlődését és célunk, hogy minél több fiatalt szerepeltethessünk a Siófok és a Vasas csapataiban - ezen klubok pedig abszolút partnerek ebben, de további motivációt jelenthet játékosainknak a holland Vitesse klubjával való együttműködés is.

2016.07.11. 16:18

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu